EKSTREEMNE «Sõrmuste isanda» näitleja seadis rolli nimel ohtu oma elu

Copy
Orlando Bloom ütles intervjuus, et suur kaalulangus rolli nimel oli rohkem nagu teaduseksperiment.
Orlando Bloom ütles intervjuus, et suur kaalulangus rolli nimel oli rohkem nagu teaduseksperiment. Foto: Reuters / Steve Marcus / Scanpix

Orlando Bloom, keda tuntakse ennekõike rollide poolest filmides «Sõrmuste isand» ja «Kariibi mere piraadid» tunnistas intervjuus väljaandele Entertainment Weekly, et pani huljuti rolli nimel ohtu oma elu. 

Nimelt mängib Orlando Bloom Sean Ellise psühholoogilises spordidraamas «The Cut» poksijat, kellel on üks viimane võimalus jõuda haljale oksale ja end tiitlivõistlustel tõestada. Kuid nimetu poksija olukord ei ole sugugi kiita, sest vaatamata emotsionaalsele võistlusvalmidusele peab ta kvalifitseerumiseks nädalaga kaotama umbes 13 kilogrammi. 

Näitleja Orlando Bloom Toronto filmifestivali punasel vaibal.
Näitleja Orlando Bloom Toronto filmifestivali punasel vaibal. Foto: Picjer / imageSPACE via ZUMA Press Wire

Oma elukaaslase soovitusel pöördub poksija sadistliku treener Boxi (John Turturro) poole, kes teab täpselt, kuidas poksija äärmuslikes tingimustes vormi viia, küll aga oskab ta seda teha vaid ohtlikul ja ebatervislikul viisil. 

Sarnaselt tegelaskujuga, keda Bloom kehastab, pidi ka ta ise läbima intensiivse füüsilise muutumise. Nüüd tunnistab Bloom, et pani end filmi nimel tegelikult eluohtlikku olukorda, kui kaotas ühe ööga ligi viis kilogrammi.

«Me filmisime kõike tagurpidi, ehk selleks, et üldse filmimist alustada, pidin ma olema oma kõige madalamas kaalus. Mu aju ei töötanud enam korralikult, mu keha lülitas end välja. Ma ei suutnud midagi teha, kuid samal ajal pidin. See... Ma ei suuda seda millegagi võrrelda,» rääkis näitleja Toronto rahvusvahelisel filmifestivalil Entertainment Weeklyle. 

Näitleja sõnul oli rolliks valmistumine vaimselt isegi raskem kui füüsiliselt. «Ma ei maganud enam üldse, sest kui sa ei söö, on väga raske magada. Ma veetsin kolm nädalat kaalulaagris ja tegin kõike, mida toitumisspetsialist mul teha soovitas ning ühel õhtul võtsin ma korraga maha umbes 5 kilogrammi,» kirjeldab Bloom.

Toitumisspetsialist, kes Bloomi toitumiskava välja töötas, on pikka aega teinud koostööd näitleja Christian Bale'iga, kes on tuntud selle poolest, kuivõrd ekstreemne on olnud tema kaalukõikumine erinevate rollide vahel. Näiteks võttis ta rolli jaoks filmis «The Machinist» alla 28 kilogrammi, kaaludes lõpuks 55 kilogrammi, samas kui oma järgmise rolli jaoks pidi ta 54 kilogrammi juurde võtma. 

«Mul oli väga range söömisrežiim ning mitu nädalat kaalusin ma umbes 74 kilogrammi. Ma tegin palju kardiot ja üldse kõike, mida poksijad võistluste eel teevad. Ühel õhtul ütles ta (toitumisspetsialist) mulle, et ma teeksin õhtul soolavanni, jooksin kaks liitrit vett ning läheksin seejärel magama. Hommikul olin ma ligi 5 kilogrammi kergem. Ma olin nii segaduses,» kirjeldas Bloom programmi.

Siiski ütleb näitleja, et mitte keegi ei peaks midagi sellist läbi tegema, et kaalust alla saada. «See oli meeleheide, mis mind lõpuks soolavanni viis, sest kõik tahtsid filmimisega alustada. See oli ekstreemne meede. Mind pidi lõpuks vannist välja kandma, sest ma ei suutnud ise püsti tõusta,» sõnas näitleja hoiatusena. 

«See oli nagu teaduslik eksperiment, mida ma korrata ei taha.»

Tagasi üles