Juba tühistatud? Fännid nõuavad Linkin Parki uue laulja vallandamist

Copy
Emily Armstrong, kellest sai uus Linkin Parki laulja.
Emily Armstrong, kellest sai uus Linkin Parki laulja. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / Scanpix

Menukas rokkansambel Linkin Park andis 5. septembril teada, et bändiga on liitunud laulja Emily Armstrong, kuid pelgalt ööpäev hiljem on laulja sattunud avalikkuse kõrgendatud huviorbiiti hoopiski teisel põhjusel, vahendab Variety. Osa fänne leiab suisa, et Armstrongi kaasamine rüvetab Linkin Parki pärandit ning sülitab kõigele, mille nimel ansambli endine laulja Chester Bennington kogu karjääri vältel töötas. 

Neljapäeval kuulutas Ameerika rokkbänd Linkin Park, et naaseb kõikide fännide meeleheaks ning hakkab taas muusikat tegema. Küll aga muutub mõneti ansambli koosseis, sest 2017. aastal meie seast lahkunud Chester Benningtoni asemel võtab vokalistikohustused üle laulja Emily Armstrong.

38-aastane Emily Armstrong on seni olnud peamiselt seotud Los Angelese bändiga Dead Sara, kus ta tegutses laulja ja kitarristina. Kuid nüüd on ilmsiks tulnud, et Emily Armstrongil on üsna tihedad sidemed ka saientoloogiakirikuga, samuti on Armstrong fännide sõnul astunud välja vägistaja kaitseks, st on naistevastase- ja seksuaalvägivalla apologeet. 

Mike Shinoda ja Emily Armstrong ansamblist Linkin Park. 
Mike Shinoda ja Emily Armstrong ansamblist Linkin Park. Foto: Jordan Strauss

Laulja vastas süüdistustele Instagramis. «Tere, ma olen Emily. Paljud ei tea mind, mistõttu tahan ma selgitada midagi, mis juhtus mõni aeg tagasi,» kirjutas ta Instagrami story's. 

Armstrong jätkab postitust: «Mitu aastat tagasi paluti mul kohtus toetada kedagi, keda pidasin oma sõbraks, mistõttu käisin ma vaatlejana ühel istungil. Varsti pärast seda mõistsin, et ma ei oleks pidanud seda tegema, kuid ma püüan alati inimestes head näha. Tunnistan, et minu hinnang sellele inimesele oli vale. Pärast seda pole ma temaga kordagi rääkinud.»

«Ütlemaks seda nii selgelt kui võimalik: ma ei tolereeri kuidagi naiste väärkohtlemist ega vägivalda ning tunnen kõigile ohvritele kaasa,» lisas Armstrong.

Danny Masterson
Danny Masterson Foto: Wade Payne / Invision / AP, File

Inimene, kellest juttu on, on «That 70's Show» näitleja Danny Masterson, kes mõisteti möödunud aasta septembris 30 aastaks kuni eluks ajaks vangi. Mastersoni süüdistati kolme naise vägistamises aastatel 2001 kuni 2003, kui Masterson oli näitleja seriaalis «That 70's Show».

Armstrong osales 2020. aastal ühel Mastersoni kohtuistungil, kus osales teisigi tuntud nimesid ja nägusid, kes olid Mastersoni poolt. 

Näiteks elasid Mastersonile kaasa ka kolleegid Aston Kutcher ja Mila Kunis, kes mängisid koos Mastersoniga seriaalis «That '70s Show». Nad väitsid, et Masterson on erakordne inimene ning palusid kohtunikult leebemat karistust.

Nüüd nõuavad Linkin Parki fännid sotsiaalmeedias, et bänd oma valikut põhjendaks. Mõned soovivad suisa, et Linkin Park Armstrongi vallandaks, sest nende meelest «rüvetab Armstrongi kaasamine Linkin Parki pärandit ning sülitab kõigele, mille nimel ansambli endine laulja Chester Bennington kogu karjääri vältel töötas». 

Ka leiavad fännid, et on erakordselt piinlik, et Linkin Park ei ole selget seisukohta võtnud ning ainsaks kommentaariks on Armstrongi tehtud pinnapealne «selgitus». 

Cedric Bixler-Zavala ansamblitest The Mars Volta ja At The Drive-In, kes eriti kõnekalt Emily Armstrongi vastu sõna on võtnud.
Cedric Bixler-Zavala ansamblitest The Mars Volta ja At The Drive-In, kes eriti kõnekalt Emily Armstrongi vastu sõna on võtnud. Foto: David McNew / Reuters / Scanpix

Eriti agaralt on Armstrongi vastu sõna võtnud ansambli The Mars Volta laulja Cedric Bixler-Zavala ja tema abikaasa Chrissie Carnell-Bixler, kes oli üks paljudest naistest, kes Mastersoni seksuaalses rünnakus süüdistas. Ehkki Carnell-Bixler ei olnud Mastersoni kohtuasjas võtmetunnistajaks, kinnitas ta siiski avalikult kahe teise anonüümseks jääda soovinud ohvri süüdistusi.

Cedric Bixler-Zavala kirjutas juba möödunud aastal Dead Zara Instagrami lehele kommentaari, kus süüdistas Armstrongi Danny Mastersoni kaitsmises: «Kas teie fännid teavad teie sõbrast Danny Mastersonist? Teie vägistajast sõbrast.»

Bixler-Zavala jätkas kommentaaris süüdistustega. «Ma olen üllatunud, et keegi teist ei kirjutanud Danny Mastersoni kaitseks kirja, kui teie niru laulja teda nii avalikult toetamas käis,» kirjutas Mars Volta laulja. 

Bixler-Zavala ja Carnell-Bixler, kes mõlemad on endised saientoloogid, on tagantjärele öelnud, et kirik ahistas neid süüdistuste pärast Mastersoni vastu, kes on samuti saientoloog.

Tagasi üles