Lauri Lagle sügisel esietenduv lavastus viib publiku vanasse remonditsehhi

Copy
Krulli kvartali remonditsehh.
Krulli kvartali remonditsehh. Foto: Erakogu

Novembris jõuab Ekspeditsioonis publiku ette teatri kunstilise juhi Lauri Lagle uuslavastus «Leviaatan», mis etendub uhiuues mängupaigas Krulli kvartali vanas remonditsehhis, mis kohandatakse lavastuse etendamisele sobivaks mängupaigaks.

Lagle uus lavastus on elu varjus tiksuvatest inimestest, kes on nagu suvitajad kirsiaias ja kelle kõrvu ei kosta läheduses kokkuvarisev maailm. Alles siis, kui langeb esimene kirves, tõstavad nad pilgu ja asuvad jahtima midagi, mis on häirinud nende rahu. Järgneb sõge reis ihaldatu järele, mis ei tunne piire, ohvreid ega rõõmu. Olemasolu tühjuses õõtsudes soovitakse visata harpuun, et haakida ennast millegi suure ja olulise külge – ja siis see taas hävitada.

Lavastus tõukub mitmest maailma kirjandusklassikasse kuuluvast tekstist ja laval kõlab elav muusika.

Lavastaja Lauri Lagle kutsub publikut teatrisse kogema ja mõtlema. Vastused saavad sündida vaatamise tulemusena vaatajas endas. FOTO:
Lavastaja Lauri Lagle kutsub publikut teatrisse kogema ja mõtlema. Vastused saavad sündida vaatamise tulemusena vaatajas endas. FOTO: Foto: Taavi Sepp

Lavastaja Lauri Lagle, dramaturg Eero Epner, kunstnik Laura Pählapuu, helilooja Jakob Juhkam, valguskunstnik Siim Reispass. Laval on Marika Vaarik, Eva Koldits, Jörgen Liik, Simeoni Sundja ja Sander Roosimägi.

Esietendus 23. novembril Krulli kvartali remonditsehhis. Etendused 26/27/28/30. novembril ja 2/3/5/6/7/9/10. detsembril.

Tagasi üles