Prince'i patud võivad päevavalgele tulla: superstaari esindajad püüavad summutada paljastavat dokfilmi (2)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Oma generatsiooni suurimaid muusikaikoone Prince jõudis elada 57 aastat ning jätta endast maha tohutu muusikalise pärandi.
Oma generatsiooni suurimaid muusikaikoone Prince jõudis elada 57 aastat ning jätta endast maha tohutu muusikalise pärandi. Foto: Ross Marino / rka / mpi / capital Pictross Marino / rka / mpi / capital Pictures
  • Prince'ist on valminud dokumentaalfilm, kus mitmed intervjuud paljastavad muusiku süngema poole.
  • Superstaari esindajad võitlevad selle nimel, et dokumentaal ei ilmuks.
  • Dokumentaali autor Ezra Edelman ütleb, et see on tema elu üks raskemaid projekte.

Muusikatäht Prince'i vara eest vastutavad Primary Wave Music ja Prince Legacy tegid esmaspäeval teadaande seoses veel ilmumata dokumentaaliga, mis võib igaveseks muuta inimeste arusaama 57-aastaselt surnud superstaarist.

Prince'ist tegi üheksa tundi pika dokumentaali Ezra Edelman («O.J.: Made in America»), kes vaatab tagasi Prince'i võimsale karjäärile ning elule.

Selleks tegi Edelman intervjuusid mitmete Prince'i lähedalt tundnud inimestega, sealhulgas äripartnerite, sõprade ning naistega, kes Prince'iga romantiliselt seotud olid.

Paraku ei ole kõigil neist Prince'i kohta rääkida ilusaid lugusid ning nüüd kardavad muusiku esindajad, et dokumentaal võib ilmudes rikkuda ilusa mälestuse «Purple Raini» lauljast.

Prince esinemas 2008. aastal Coachella muusikafestivalil.
Prince esinemas 2008. aastal Coachella muusikafestivalil. Foto: REUTERS / Mario Anzuoni / Scanpix

«Need, kellel on vastutus täita Prince'i soove, austavad tema loomingulisust ja geniaalsust,» on öeldud Primary Wave Music ja Prince Legacy teadaandes. «Me näeme praegu vaeva, et lahendada küsimused seoses temast rääkiva dokumentaaliga. Tahame, et Prince'i lugu jutustataks korrektsete faktidega sellisel moel, et tema isikut ei moonutataks ja tema elust ei otsitaks sensatsiooni. Me loodame edaspidi jagada Prince'i andeid ning tähistada tema võimast ja kestvat mõju maailmale.»

Viis aastat arenduses olnud dokumentaali tegijate ning Prince'i vara hooldajate vahel on käinud pikem lahing. Pole selge, kas ja millal paljastav dokumentaal üldse ilmub, kuid dokumentaal valmis Netflixile.

Dokumentalist Ezra Edelman on pälvinud nii Emmy kui ka Oscari.
Dokumentalist Ezra Edelman on pälvinud nii Emmy kui ka Oscari. Foto: REUTERS / Danny Moloshok

«See dokumentaalprojekt on osutunud täpselt sama kompleksseks, kui oli Prince ise,» selgitab voogedastusteenus. «Me oleme igast küljest arhiveerinud Prince'i elu ja töötanud põhjalikult, et toetada Ezra sarja. Aga ikka on olulisi lepingulisi probleeme vara hooldajatega, mis takistavad dokumentaali väljatulekut.»

Filmis kõlab väidetavalt intervjuu Prince'i kunagise armukese Jill Jonesiga, kes meenutab õhtut, kui Prince teda lahtise käega ning siis rusikaga näkku lõi. Teine Prince'i endine kallim, Susannah Melvoin, ütles korduvalt filmitegijatele, et pärast muusiku juurde elama kolimist hakkas Prince jälgima tema kõnesid, keelas tal majast lahkuda ning üritas teda õest eraldada. 

2016. aastal surnud Prince on üle maailma müünud 150 miljonit albumit.
2016. aastal surnud Prince on üle maailma müünud 150 miljonit albumit. Foto: AP Photo / Chris O Meara, File

Filmis on veel üks intervjuu, kus Prince'i endine abikaasa Mayte Garcia meenutab, et pidi üksi jääma, kui tema ja Prince'i laps suri. Prince'i kontrollivale käitumisele viitavad filmis teisedki inimesed. Samuti räägitakse sellest, et muusik koges lapsena väärkohtlemist. 

Tumedate lugude kõrval kõlavad Prince'ist ka helged ja südantsoojendavad mälestused, mistõttu on dokfilmi autor Ezra Edelman juba öelnud, et see on üks tema elu keerulisemaid projekte.

Tagasi üles