KUTSUB FÄNNE VALIMA Taylor Swift avaldas toetust Kamala Harrisele, lauljatari sõnavõttu kommenteeris ka Elon Musk

Copy
Lauljatar Taylor Swift.
Lauljatar Taylor Swift. Foto: Shutterstock

Taylor Swift on Instagramis teada andnud, et toetab USA presidendivalimistel Kamala Harrist. Ehkki Swifti valik pole üllatav, on fännid mõneti üllatunud, et Swift avalduse alles nüüd tegi, vahendab Hollywood Reporter.

Vahetult pärast eilset Donald Trumpi ja Kamala Harrise debatti tegi Taylor Swift sotsiaalmeedias avalduse, kus andis avalikult teada, et toetab USA presidendivalimistel demokraat Kamala Harrist. Avaldus tuleb ühtlasi pärast seda, kui Taylor Swift jäi nädalavahetusel pildile vabariiklasest mõjuisikuga.

Palju on spekuleeritud, et Taylor Swifti arvamus võib paljuski määrata valimiste tulemuse, aktiveerides potentsiaalselt oma Swiftide armee, kes kõik võiks novembris valima minna.

Donald Trump ja Kamala Harris ABC Newsi teledebatis 10. septembril 2024. a.
Donald Trump ja Kamala Harris ABC Newsi teledebatis 10. septembril 2024. a. Foto: Alex Brandon / AP / SCANPUX

«Nagu paljud teist, vaatasin ka mina tänast debatti,» kirjutas ta oma 283 miljonile jälgijale. «Kui te pole seda veel teinud, on nüüd suurepärane aeg uurida probleeme ja seisukohti, mida need kandidaadid kaitsevad, eriti mis puudutab teie jaoks kõige olulisemaid teemasid. Valijana jälgin ja loen kindlasti kõike nende plaanide kohta,» alustas Swift postitust.

Laulja jätkas, et on igati teadlik, et temast levib AI video, kus ta avaldab toetust hoopiski Donald Trumpile, kuid ta tahaks, et kõik tema jälgijad teaks, et nii see ei ole. «See video on tekitanud minus hirmu selle ees, mida tehisintellekt veel teha võiks ja kui kiiresti valeinformatsioon levib. See on mind viinud ka järeldusele, et ma pean oma valikute puhul olema läbipaistev. Seega annan ma oma hääle neil valimistel Kamala Harrisele ja Tim Walzile,» jätkas Swift.

Postituse lõpus kutsus Swift kõiki fänne valima: «Mina olen oma uurimistöö teinud ja oma valiku langetanud. Teie uurimistöö ja teie valik on teie teha.»

Taylor Swift lõpetas oma postituse sõnadega: «Armastuse ja lootusega – Taylor Swift, lastetu kassiproua», mis viitab Trumpi asepresidendikandidaadi J.D. Vance'i varasematele sõnavõttudele, mis puudutab lastetuid naisi. 

Swifti postitusele reageeris ka tehnoloogiaärimees Elon Musk, kes säutsus kohe pärast Swifti Instagrami postitust. Musk säutsus: «Tubli, Taylor... sinu võit... ma annan sulle lapse ja kaitsen su kasse oma eluga.»

Oletatavasti ironiseerib ka Musk J.D. Vance'i varasemate kommentaaride üle, ehkki täpsemalt pole teada, mida Musk säutsuga täpselt mõtles. Tehnoloogiaärimehe sõnul oli tegemist pelgalt irooniaga.

Tagasi üles