KÕIK ON KOHAL Õllesummeril esineb bänd, mis kinkis maailmale popikuninga

Copy
The Jacksons astub Õllesummeril üles koosseisus Jackie, Tito ja Marlon Jackson.
The Jacksons astub Õllesummeril üles koosseisus Jackie, Tito ja Marlon Jackson. Foto: Pressimaterjal

Maailma üks kuulsamaid muusikalisi kooslusi The Jackson 5 esineb esmakordselt Eestis ja kogu Baltikumis 2. augustil 2025 Õllesummeri pealaval.

Bänd ja nende lood nagu «ABC», «I Want You Back», «I'll Be There», «Can You Feel It» jpt olid ajastu teedrajavad nii muusikalises kui lavasõu mõttes. Maailma üks esimesi boybande, kelle varasalves on kuus Billboard nr 1 hitti, üle 150 miljonit müüdud plaati ja kõikvõimalike auhindu.

The Jacksons oli esimene artist, kes jõudis nelja järjestikuse hitiga Billboardi Hot 100 esikohale. Bändi panus ja jalajälg tänapäeva popmuusika muusikaajaloos on tõeliselt märkimisväärne. The Jacksons on muusikahiid Motowni kullaproov ning bänd, mis kinkis maailmale popikuninga enda, sest Michael Jacksoni plahvatuslik karjäär sai alguse just The Jackson 5 koosseisus.

The Jacksons astub Õllesummeril üles koosseisus Jackie, Tito ja Marlon Jackson.

Õllesummeri peakorraldaja Sten-Erik Jantson: «Usun, et ma ei tee kellegile siinkohal liiga, kui ütlen, et maailma popmuusika ajalugu silmas pidades on tegemist kindlasti suurima staaride seltskonnaga, kes Õllesummeri ajaloo jooksul festivali lavalaudadele astunud on.»

Jacksonite näol on tegemist esimese mustanahalise artistiga, kes vallandas ülemaailmse maania nagu seda enne olid teinud vaid The Beatles ja Elvis Presley.

The Jackson 5 sai alguse 1964. aastal Indiana osariigis USAs, kus Jacksonite pere pea Joe Jackson lõi oma viiest pojast koosneva showbändi. Juba 1968. aastal vallutasid bändi esimesed suured hitid järjest suuremaid fännide masse. 1970. aastatel jätkus The Jackson 5 edu järjest tõusvas tempos. Kõik neli 1976-1981 aastate vahel ilmunud albumit olid kommertslikult väga edukad. Just 1970. aastatel tekkis meelelahutusmaailma uus nähtus - Jacksonmania. 1984. aastal lahkus bändist lõplikult soolokarjääri teele Michael Jackson.

Pea kõik bändi liikmed on vahepealsetel aastatel proovinud teha soolokarääri ning kokku on tuldud vaid loetud kordadel. Viimane Jacksonite maailmatuur toimus 2013. aastal. Peale seda on bänd kokku tulnud ainult spetsiaalseteks esinemisteks ja väiksemateks kontsertreisideks.

The Jacksonite elu käsitletakse ka kauaoodatud Michael Jacksoni eluloofilmis, mis esilinastub 2025. aasta kevadel.

Festival Õllesummer toimub Tallinna Lauluväljakul 30. juulist 2. augustini 2025. Festivali sooduspiletid on saadaval Piletilevis 31. detsembrini 2024.

Tagasi üles