VÄRSKELT ESITLETUD RAAMAT «Kadrioru aednik» viib lapsed looduse ja ajaloo juurde

Copy
«Kadrioru aedniku» illustratsioonide autor on Liina Maadla. Käbi unenäos on tema ja president Päts mesilased.
«Kadrioru aedniku» illustratsioonide autor on Liina Maadla. Käbi unenäos on tema ja president Päts mesilased. Foto: Repro

Imbi Paju esimese lasteraamatu «Kadrioru aednik» esimeses pooles on lugu viieaastasest Käbist, kes elab vanematega ühes kaunis Eesti külas ning veedab aega külalastega mängides, vanemate inimestega juttu ajades ja loodust avastades. Raamatu teine pool räägib eesti presidentidest ning sellest, kuidas nad kõik omal viisil loodusest hoolisid ja Kadrioru aeda panustasid.

Lugu on kirja pandud läbi Käbi silmade. Tüdruk elab looduskaunis paigas ning on ümbritsetud loodust armastavatest inimestest. Aiapidajast memm räägib Käbile, kuidas kogu loodus on omavahel seotud, metsaülemast isa jälgib, et mets oleks elurikas paik ja õpetab tütrele, kuidas taimed on inimeste rohelised kopsud, ema räägib, et mets on nende kaitseingel. Nii õpib Käbi loodusest lugu pidama ja looduses toimuvat märkama.

Käbile meeldib vanemate inimeste lugusid kuulata. Eriti meeldivad talle vanaonu Johannese lood, mis räägivad ammustest aegadest ja looduse saladustest. Just vanaonu Johannes on see, kes räägib tüdrukule Eesti esimesest presidendist Konstantin Pätsist, kelle järgi raamat on nime saanud. Nimelt hakkas Päts hoolitsema Kadrioru aia eest, julgustas inimesi looma aedu ning oli riigi loomisel inspireeritud mesilastest.

Tagasi üles