Tuult tiibadesse! Eesti talent Tuulikki Bartosik sõidab suurimale maailmamuusika festivalile

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Püsivalt Rootsis elavat Eesti päritolu Tuulikki Bartosiki on võrreldud suurte tegijatega nagu Philip Glass ja Ólafur Arnalds.
Püsivalt Rootsis elavat Eesti päritolu Tuulikki Bartosiki on võrreldud suurte tegijatega nagu Philip Glass ja Ólafur Arnalds. Foto: Paul Poderat/ Lõuna-Eesti Postimees

23.–27. oktoobril Manchesteris, Inglismaal toimuv maailmamuusikamessil ja esitlusfestivalil WOMEX on välja kuulutanud enda festivali kõik 61 esinejat 44 eri riigist, kelle hulgast leiame Eesti talendi Tuulikki Bartosiki.

Festivalil esitletakse nii kohalikku kui ka rahvusvahelist talenti ning tuuakse kokku delegaadid erinevatest riikidest ja regioonidest.

Sel aastal on Eestist esinema valitud Tuulikki Bartosik, kes astub üles 24. oktoobri öösel offWOMEX programmis, Aviva Studio, The Hall. Tuulikki Bartosik on mitmekülgne muusik ja helilooja, kes on tuntud oma uuendusliku lähenemise poolest akordionile.

Püsivalt Rootsis elavat Eesti päritolu artisti on võrreldud suurte tegijatega nagu Philip Glass ja Ólafur Arnalds. Bartosiku uusim album «Playscapes» on loodud koostöös Sander Mölderiga ja saanud kriitikute ja publiku seas palju kiitust oma kompositsioonide, helimaastike ja instrumentatsiooni poolest.

Album pääses Bandcampi ja Songlines Music Awards'i nominentide hulka, Rootsi muusikaajakiri Lira nimetas seda aasta folktronica albumiks ja Beehype Magazine tunnustas seda kui ühte parimat albumit 2023. aastal. Samuti sai see nominatsiooni Rootsi Manifestgalan'i eksperimentaalse muusika kategoorias.

Igal aastal väisab WOMEXit üle 2600 külastaja enam kui 90 riigist, tegu on pärimus- ja maailmamuusika professionaalide ühe tähtsaima kohtumispaigaga.

Tuulikki Bartosik.
Tuulikki Bartosik. Foto: Pressifoto

Lisaks offWOMEX Eesti lavale koordineerib Music Estonia koostöös Eesti Pärimusmuusika Keskusega Eesti delegatsiooni, Baltimaade ühist messiala, võrgustumisüritust professionaalidega sihtkohariigist ja vastuvõttu koostöös Eesti Saatkonnaga Londonis. Projekti toetab Kultuuriministeerium ja muusikalinn Tallinn.

Viimane võimalus liituda WOMEX Eesti delegatsiooniga andes sellest märku Music Estonia projektijuht Greete Paršinile kuni 20.09. Delegatsiooniga liitudes on Music Estonia poolt registreerumiseks sooduskood.

Tagasi üles