JAHMATAV VIDEO Rusikad laval käiku! Kuulsa rokkbändi liikmed läksid kontserdi ajal kaklema (7)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
1985. aastal loodud rokkbändi Jane's Addiction liikmetel läks laval keset kontserti seisuks.
1985. aastal loodud rokkbändi Jane's Addiction liikmetel läks laval keset kontserti seisuks. Foto: Kuvatõmmis

Üheksakümnendate menuansambli Jane's Addiction reedene kontsert sai järsu lõpu, kui laulja Perry Farrell läks kitarrist Dave Navarrole heast peast kallale, vahendab Independent. Vaata allpool videot sündmusest, mida jäädvustasid sajad kontserdikülastajad telefoniga.

Jane's Addiction andis reedel Bostonis kontserti. Kontsert lõppes aga järsult, kui Farrell hakkas 1988. aasta laulu «Ocean Size» ajal järsku Navarro peale karjuma. Kui Navarro sellele esialgu kuidagi ei reageerinud, astus Farrell kitarrist juurde ja hakkas temaga tõuklema. 

Kui Navarro Farrelliga rääkida üritas ning käe laulja rinnale pani, et meest endast ja oma pillist eemale hoida, võttis Farrell hoogu, et Navarrole rusikaga virutada. Õnneks sekkus turvameeskond õigel ajal ning Farrell suunati lavalt minema. 

Nüüd on Perry Farrelli naine Etty Instagrami vahendusel oma abikaasa kaitseks välja astunud ja jaganud n-ö aruannet selle kohta, mis laval tegelikult toimus. Ka on Etty postitanud video, kust on näha kogu olukorra eskaleerumist.

Farrelli abikaasa sõnul oli tegemist pelgalt niigi pingelise olukorra eskaleerumisega. «On selge, et bändiliikmete vahel on palju pingeid ja vaenu ning maagia, mis muutis ansambli kunagi niivõrd dünaamiliseks, on nüüd dünamiidina plahvatanud,» alustas naine oma selgitust.

Etty kirjeldas, et kogu tuuri on kummitanud pidevad heliprobleemid, mis on olukorra kõigi bändiliikmete jaoks ebamugavaks teinud.

Farrelli jaoks on see Etty sõnul aga eriti kurnav, sest ta tunneb, et bändikaaslased suruvad teda alla. «Perry on õhtust õhtusse tundnud, et heli on liiga vali ja ülejäänud bänd summutab tema häält. Ta on tuuri algusest saati igal õhtul kannatanud tinnituse ja kurguvalu all. Esimese rea publik kurtis talle, et bänd mängib liiga valjusti ning seetõttu jäävad nad ilma Perry häälest, ning Perry lihtsalt plahvatas,» selgitas naine. 

Dave Navarro oli püüdnud olukorda leevendada, kuid tulutult, sest Farrell oli juba endast väljas. Selleks, et olukord ei eskaleeruks, püüdis Navarro väidetavalt minema kõndida ja kitarri seljast võtta, kuid samal ajal Etty sõnul Farrelli selja tagant oli lähenenud basskitarrist Eric Avery, kes Farrellist kinni haaras ja meest kolm korda rusikaga kõhtu lõi. Avery rebiti Farrellist eemale alles siis, kui meeskonnaliikmed sekkusid. 

«Dave [Navarro] suutis ka keset kaklust soliidseks ja lahedaks jääda, ent Perry [Farrell] oli järgmised pool tundi täiesti hullunud ning ta ei rahunenudki lõpuks, vaid aina nuttis ja nuttis ja nuttis,» sõnas Etty. «Tundub, et Eric [Avery] kasutas lihtsalt võimalust, et oma bändikaaslast kolkida.»

Jane's Addiction on Ameerika rokkbänd, mis loodi 1985. aastal. Bändi kuuluvad laulja Perry Farrell, kitarrist Dave Navarro, trummar Stephen Perkins ja bassimees Eric Avery. Bänd läks esimest korda lahku juba 1991. aastal, kui basskitarrist Eric Avery ja kitarrist Dave Navarro andsid teada, et on otsustanud bändist lahkuda. 

Bänd tuli esimest korda taas kokku 1997. aastal, kui Navarro oli mõnda aega kuulunud ansamblisse Red Hot Chilli Peppers. Üheks aastaks kokku tulnud ansambel andis mõned kontserdid, kus Averyt asendas Red Hot Chilli Peppersi basskitarrist Flea, ning ilmus ka kogumikalbum.

2001. aastal tuli ansambel taas kokku, kuid ka siis otsustas Avery eemale jääda, mistõttu asendas teda aastatel 2001–2004 Porno For Pyros basskitarrist Martyn LeNoble. 2004. aastal läks bänd taas laiali.

Alates 2008. aastast on ansambel koos püsinud originaalses koosseisus.

Tagasi üles