Kõikjal üle maailma esinenud balletitäht suri vaid 29-aastaselt

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Andekas baleriin Michaela Mabinty DePrince suri 29-aastaselt.
Andekas baleriin Michaela Mabinty DePrince suri 29-aastaselt. Foto: AP Photo Denis Farrell, File / Scanpix

Äärmiselt talendikas balletitantsija Michaela DePrince, kes vaimustas isegi popstaar Beyoncé'i, suri 29-aastaselt. Beyoncé ütles kord DePrince'i kohta, et see tantsija olevat kui teiselt planeedilt.

Kõikjal üle maailma esinenud baleriini surmast andis teada tema esindaja Michaela Instagrami lehel, kuid surma põhjust ei täpsustatud. DePrince'il oli hämmastav elutee, sest noorena kannatas ta orvuna sõjast läbi raputatud Sierra Leone'is Lääne-Aafrikas.

Kui DePrince oli nelja-aastane, otsustas ta adopteerida Ameerika perekond ning tüdruk läks New Jerseysse elama. Keskkooli lõpetanud, sai ta kiiresti tuntuks ning tegi ajalugu, kui sai noorimaks esitantsijaks Harlemi tantsuteatris. 

Michaela DePrince õpetab noori balletitantsijaid Floridas.
Michaela DePrince õpetab noori balletitantsijaid Floridas. Foto: Carl Juste / Miami Herald via AP, File

2021. aastal liitus ta teise solistina balletistuudios Boston Ballet ning osales telesaates «Dancing with the Stars», kui oli vaid 17-aastane. 

DePrince töötas ka popstaar Beyoncé'iga, osaledes tema muusikavideo-albumil «Lemonade».

2016. aastal ütles DePrince Wall Street Journalile, et Beyoncé'i arvates oleks ta nagu tulnud teiselt planeedilt. «Beyoncé jalutas minu juurde ja ütles, et minu osavõtt on talle tõeline au.» DePrince'i võib tantsimas näha Beyoncé'i muusikavideos «Freedom». Sama laulu valis Kamala Harris oma presidendikampaania tunnuslauluks.

«Me saadame armastust ja toetust Michaele Mabinty DePrince'i perekonnale sellel kaotusvaluga täidetud ajal. Meil vedas, et saime Mabintyt tunda. Ta oli imekaunis inimene, võrratu tantsija ja me hakkame temast kõvasti puudust tundma,» seisab Boston Ballet Instagrami lehel ilmunud kaastundeavalduses.

Tagasi üles