Suri Jackson 5 asutajaliige, kes pidi tuleval aastal ka Eestis esinema

Copy
Tito Jackson 2019. aastal.
Tito Jackson 2019. aastal. Foto: Mark Von Holden / Invision / File / Scanpix

70-aastaselt suri Jackson 5 ja The Jacksons originaalliige Tito Jackson, vahendab Independent. The Jacksons pidi Õllesummeril üles astuma koosseisus Jackie, Tito ja Marlon Jackson.

Oma isa surmast andsid teada Tito pojad Taj, Taryll ja TJ: «Raske südamega teatame, et meie armastatud isa, Tito Jackson, pole enam meie seas. Oleme šokeeritud, kurvad ja südamest murtud. Meie isa oli uskumatu mees, kes hoolis kõigist ja kõigi heaolust. Mõned teist võivad teda tunda Tito Jacksonina legendaarsest Jackson 5st, mõned võivad teda tunda kui Coach Titod, aga mõned teavad teda kui Poppa T-d. Sellest hoolimata igatsetakse teda tohutult. Me armastame sind, Pops.»

Tito, kes kuulus ehk kõige andekamasse muusikaperekonda Ameerika ajaloos, oli koos vendade Jackie, Jermaine'i, Marloni ja Michaeliga The Jackson 5 originaalkoosseisu liige. The Jackson 5 varastas Ameerika südame nelja järjestikuse esikoha singliga, sealhulgas klassikaliste lugudega «I Want You Back», «ABC», «The Love You Save» ja «I’ll Be There». Hiljem jätkas Tito oma soolokarjääri ning tema muusikaline pärand jätkus, kui tema kolm poega moodustasid R&B grupi 3T.

The Jacksons pidi Õllesummeril üles astuma koosseisus Jackie, Tito ja Marlon Jackson.

The Jackson 5 sai alguse 1964. aastal Indiana osariigis USAs, kus Jacksonite pere pea Joe Jackson lõi oma viiest pojast koosneva sõubändi. Juba 1968. aastal vallutasid bändi esimesed suured hitid järjest suuremaid fännide masse. 1970. aastatel jätkus The Jackson 5 edu järjest tõusvas tempos. Kõik neli 1976–1981 aastate vahel ilmunud albumit olid kommertslikult väga edukad. Just 1970. aastatel tekkis meelelahutusmaailma uus nähtus – Jacksonmania.

Marlon, Jackie, Michael Randy ja Tito Jackson 1979. aastal.
Marlon, Jackie, Michael Randy ja Tito Jackson 1979. aastal. Foto: PA Wire / PA Images

Kuigi Tito oli andekas kitarrist, ei mänginud ta varajastel Jackson 5 salvestustel, kuna Joe Jackson ja Motown lasid need osad mängida erinevatel sessioonimuusikutel. 

Olles endiselt Jackson 5 liikmed, alustasid Michael ja Jermaine soolokarjääre (Michael 1971. aastal ja Jermaine aasta hiljem), mistõttu hakkas 1970. aastate keskpaiku Jackson 5 populaarsus langema ja Tito ning tema vennad hakkasid tundma end Motowni eksklusiivse lepingu all kitsendatult. Uue suuna otsimisel lahkus bänd 1975. aastal Motownist Epic Recordsi juurde, kuid pidid muutma oma nime The Jacksonsiks. Jermaine otsustas Motowni jääda ja jätkata soolokarjääri, mistõttu astus Randy bändi täisliikmeks, et The Jacksons saaks jääda viieliikmeliseks.

1984. aastal lahkus bändist lõplikult soolokarjääri teele Michael Jackson.

Jackson on esimene mustanahaline artist, kes vallandas ülemaailmse maania, nagu seda enne olid teinud vaid The Beatles ja Elvis Presley.

Tagasi üles