ERAKORDNE ÕHTU Jazz-popi sensatsioon Jamie Cullum esineb Tallinnas

Copy
Jamie Cullum.
Jamie Cullum. Foto: Pressimaterjal

13. veebruaril 2025 esineb Tallinnas armastatud jazz-popi sensatsioon Jamie Cullum. Kontsert toimub Alexela kontserdimajas, õhtu on täis artistile omast ainulaadset segu jazzist, popist ja kütkestavast lavakarismast, mis on teinud Cullumist ülemaailmse staari.

Suurbritanniast pärit Jamie Cullum on tunnustatud oma dünaamiliste live-esinemiste poolest, kuid ta pole lihtsalt vokalist ja pianist, vaid multiinstrumentalist, kes läheneb jazzmuusikale värske ja kaasaegse energiaga.

Oma rohkem kui kaks aastakümmet kestnud karjääri jooksul on Cullum välja andnud üheksa stuudioalbumit, saanud mitmeid auhindu ja tõestanud end mitmekülgse artistina, kelle jaoks pole mingi probleem kokku segada erinevaid žanre ning ületada muusikalisi piire. Tema album «Twentysomething», mis jõudis plaatina staatusse, on endiselt üks Ühendkuningriigi enimmüüdud jazzialbumeid.

Cullumi tähelepanuväärsete koostööprojektide muljetavaldav nimekiri sisaldab esinemisi Elton Johni, Pharelli, Kylie Minogue’, Justin Timberlake'i, Lady Gaga, Kanye Westi, The White Stripesi ja Burt Bacharachiga, demonstreerides tema võimet segada jazzi sujuvalt suure hulga muusikaliste žanritega. See mitmekülgsus on toonud talle muusikatööstuse tunnustuse ja lugupidamise, muutes iga tema esinemise ainulaadseks muusikaliseks kogemuseks.

Aastate jooksul on Jamie Cullum pälvinud arvukalt auhindu, sealhulgas anti talle 2003. Aastal British Jazz Awards auhind «Rising Star». Samuti on teda nomineeritud mainekatele autasudele, nagu BRIT Awards parima meesartist ja parim live-esineja. Clint Eastwoodi samanimelises filmile loodud helirea «Gran Torino» eest nomineeriti ta ka Grammy auhinnale ja Kuldgloobusele parima originaallaulu kategoorias.

2005. aastal valiti Cullum BBC Radio 2 aasta artistiks BBC Jazz Awardsil, mis annab tunnistust tema tohutust andest ja mõjustjazzimaailmas.

Viimastel aastatel pole Cullum enam suurturneedele keskendunud ja on võtnud sammu tagasi, et keskenduda oma perekonnale ja loomingule. «See on eriti eriline, kui kontsert läheb hästi ja sa sõidad lainel ega mõtle sellele, kas sa laulsid või mängisid seda või teist nooti ideaalselt,» on ta live-esinemiste kohta öelnud. «Publik on sinuga. See on väga eriline tunne, mis on võrreldamatu millegi muuga.»

Ärge jätke kasutamata võimalust näha Jamie Cullumit Tallinnas, Alexela kontserdimajas, 13. veebruaril 2025. Live Nationi kontserdiklubi liikmetele algab eelmüük kolmapäeval, 18. septembril 2024 kell 9. Avalik müük algab reedel, 20. septembril 2024 kell 9 Piletilevi müügipunktides ja veebilehel.

Tagasi üles