ONGI KÕIK? Laval kaklema läinud Jane's Addiction tühistab tuuri: niimoodi ei ole võimalik jätkata

Copy
Jane's Addiction selle aasta septembris.
Jane's Addiction selle aasta septembris. Foto: Jeff Moore/ZUMA Press Wire/Scanpix

Jane's Addictioni algkoosseisu kauaoodatud taasühinemine võib juba olla lõppenud — ja seda dramaatiliselt, vahendab väljaanne Stereogum.

Bänd oli juba tühistanud pühapäevase esinemise Bridgeportis pärast seda, kui laupäevane kontsert Bostonis lõppes kaklusega laulja Perry Farrelli, kitarristi Dave Navarro ja bassimängija Eric Avery vahel, mis järgnes fännide kasvavale pettumusele ja murele Farrelli seisundi pärast. Nüüd on bänd otsustanud tühistada kogu tuuri, mis muudab ka bändi jätkamise üsnagi ebatõenäoliseks.

Jane's Addictioni Instagrami lehel on avaldus: «Kõigile fännidele: oleme teinud raske otsuse bändina aeg maha võtta. Seetõttu tühistatakse ülejäänud tuur.»

 Eraldi avalduses, mis postitati Navarro kontole ja millele on kaasautoriteks Avery ja nende bändikaaslane Stephen Perkins, antakse rohkem üksikasju:

«Meie laulja Perry Farrelli korduvatele käitumismustrite ja vaimse tervise probleemide tõttu oleme jõudnud järeldusele, et meil ei ole muud valikut kui katkestada praegune USA tuur. Meie mure tema isikliku tervise ja ohutuse pärast, samuti mure meie enda heaolu pärast, ei jätnud meile muud alternatiivi. Loodame, et ta leiab vajaliku abi.»

«Meil on siiralt kahju, et me ei suuda täita oma kohustusi fännide ees, kes on juba piletid ostnud. Me ei näe lahendust, mis tagaks ohutu keskkonna laval ja võimaldaks igal õhtul pakkudasuurepärast kontserti,» lõpetab bänd avalduse.

Üheksakümnendate menuansambli Jane's Addiction reedene kontsert sai järsu lõpu, kui laulja Perry Farrell läks kitarrist Dave Navarrole heast peast kallale, vahendas Independent.

Jane's Addiction andis reedel Bostonis kontserti. Kontsert lõppes aga järsult, kui Farrell hakkas 1988. aasta laulu «Ocean Size» ajal järsku Navarro peale karjuma. Kui Navarro sellele esialgu kuidagi ei reageerinud, astus Farrell kitarrist juurde ja hakkas temaga tõuklema. 

Kui Navarro Farrelliga rääkida üritas ning käe laulja rinnale pani, et meest endast ja oma pillist eemale hoida, võttis Farrell hoogu, et Navarrole rusikaga virutada. Õnneks sekkus turvameeskond õigel ajal ning Farrell suunati lavalt minema.

Farrelli abikaasa sõnul oli Perry Farrell terve nädala vaevelnud tinnituse ja kurguvalu käes, mille põhjuseks on liiga vali heli, mistõttu tunneb ta, et tema häält summutatakse.

Tagasi üles