Katkematu paranoia, vaenulikkus ja kadedus ehk Michael Jacksoni ja tema vendade lugu

Copy
Jackson 5 esimene teleesinemine 1971. aastal. Keskel loomulikult fenomenaalne Michael Jackson.
Jackson 5 esimene teleesinemine 1971. aastal. Keskel loomulikult fenomenaalne Michael Jackson. Foto: Wikimedia Commons

Eelmisel nädalal saabus uudis, et tulevasel Õllesummeril esineb legendide legend – The Jacksons ehk kunagise nimega Jackson 5, mille suurim tähtsus seisneb selles, et ta andis maailmale Michael Jacksoni. Mõned päevad tagasi aga suri üks bändi liikmetest Tito Jackson, mis tähendab, et trio kahanes duoks.

Michael Jacksoni ja tema vendade bändi kõige tähtsam aeg tundub tagasi vaadates 1984. aasta, kui ilmus viimane ühine plaat «Victory» ja tuuritati viimast korda koos.

The Jacksonsit näib defineerivat laul «Can You Feel It?». Tegelikult oli see hitt ainult Suurbritannias. The Jacksonsi suurim singel oli «Victory» rokilaul «State of Shock» Mick Jaggeriga, mis läks Ameerika edetabelites 3. kohale. «You drive me supersonic, baby,» lauldi selles Michaeli ja kitarristi Randy Hanseni loodud laulus. Demoversioonis laulis Michael Freddie Mercuryga. Lihvimiseks aga ei saadud graafikuid klappima.

Iga vend kirjutas «Victoryle» laulu ja salvestati seda 16 stuudios. Produtseerida aitas ka Toto klahvimees Steve Porcaro. «Victory» laule tuuril ei tehtud. Tehti peamiselt Michaeli laule.

Tagasi üles