Mitte ainult näitlejad: esimest korda ajaloos saab superkangelane tähe Hollywoodi kuulsuste alleel

Copy
Kaader filmist «Batman ja Robin»
Kaader filmist «Batman ja Robin» Foto: Filmikaader

Esimest korda ajaloos saab Hollywoodi kuulsuste alleel tähe superkangelane, vahendab Independent. Tegemist on 2790. tähega, mis alleele jõuab, ning ehkki arv ise pole eriline, on eriline selle saaja. 

Nimelt saab Batmanist esimene superkangelane, kes on saanud Hollywoodi kuulsuste allee tähe. Ehkki Batman pole esimene fiktsionaalne tegelane, kellele täht omistatakse, on ta esimene superkangelane, kellele see au osaks saab. Teiste hulgas on alleele jõudnud sellised väljamõeldud tegelased nagu Bugs Bunny, Godzilla, perekond Simpsonid, Muppetid ja Miki Hiir. 

Batman on DC-koomiksikangelane, kelle debüüt oli juba 1939. aasta märtsis. Nüüd, 85 aastat hiljem, teeb keebiga kangelane ajalugu. 

Praegu pole veel selge, kas tähekese avatseremoonial on kohal mõni Batmani kehastanud näitleja või on Batman kohal anonüümsena ja sümboolselt, küll aga on teada, et tseremooniale on paljutud DC Comics'i president ja loomejuht Jim Lee, kes muuhulgas 2002.-2003. aastal ka üht Batmani seeriat kirjutas. 

Kokku on Batmani kehastanud 11 näitlejat. Esimene Batmani kehastanud näitleja astus rolli juba 1943. aastal ning selleks oli Lewis Wilson. Juba kuus aastat hiljem täitis sama rolli Robert Lowery. Alles 1966. aastal naasis tegelane suurele ekraanile, siis kehastas tegelast Adam West. Ühtlasi peetakse Westi osatäitmist üheks kõige humoorikamaks, mistõttu on see ka fännide poolt laialdaselt armastatud.

Uues koomiksifilmis «Välk» näeb Batmani rollis Michael Keatonit
Uues koomiksifilmis «Välk» näeb Batmani rollis Michael Keatonit Foto: Warner Bros/Entertainment Pictures/ZUMAPRESS.com

1989. aastal tõmbas keebi selga Michael Keaton. Ühtlasi oli Keaton esimene näitleja, kes mängis Batmani tõsiseks tegelaseks, kes astus Tim Burtoni filmis silmitsi Jack Nicholsoni kehastatud Jokkeriga. Tim Burton lavastas 1992. aastal ka järjefilmi «Batman Returns». Kusjuures, Keaton naases rolli 2023. aastal filmis «The Flash», kuid seda peetakse nii filmi kui ka rolli mõistes tõsiseks ebaõnnestumiseks. 

Pärast Burtonit võttis frantsiisi üle Joel Schumacher, kes tegi 1990. aastate keskel kaks filmi, kus Batmani kehastasid Val Kilmer ja George Clooney, vastavalt filmides «Batman Forever» (1995) ja «Batman & Robin» (1997). Viimast, milles mängisid ka Arnold Schwarzenegger ja Uma Thurman, peetakse halvimaks Batmani filmiks üldse.

2005. aastal taaselustas Christopher Nolan frantsiisi, mida tuntakse ka kui «Pimeduse rüütli» triloogiat. Ühtlasi peeti Nolani versiooni, kus nimitegelast mängis Christian Bale, pikka aega parimaks Batmani ekraniseeringuks, sest film muutis suuresti ka seda, kuidas üldse superkangelastest filme tehakse ning kui sünged need olema peaksid. 

Robert Pattinson nimisosas filmis «Batman».
Robert Pattinson nimisosas filmis «Batman». Foto: Filmikaader

Alles hiljaaegu kehastas Batmani näitleja Ben Affleck, viimati kehastas Batmani aga Robert Pattinson, kelle osatäitmist samuti kõrgelt hinnati ning see annab alust loota, et see ei jää ainsaks Pattinsoni osalusega Batmani-filmiks. Afflecki Batmani-karjääril näib kriips siiski peal olevat.

Lisaks on Kevin Conroy ja Will Arnett Batmanile andnud oma hääle.

Adam West ja Michael Keaton on seni ainsad Batmani kehastanud näitlejad, kellel juba on Hollywoodi kuulsuste alleel oma täht. 

Tagasi üles