Lavale jõuab Villu ilus uni: punklegend Villu Tamme hakkas näidendit kirjutama

Copy
Villu Tamme juubel Helitehases.
Villu Tamme juubel Helitehases. Foto: Sander Ilvest

Novembris toob improteater Impeerium lavale tüki, mis põhineb Villu Tamme tekstidel, vahendab Delfi taskuhääling «Muusikanõunikud». Kuidas see kõik välja hakkab nägema?

Improteater Impeeriumi etendused näevad üldjuhul välja sellised, et algus on olemas, kuid lõpp puudub, kus tulebki seekord mängu Villu Tamme. Villu Tammelt näidendi alge tellinud teater kirjeldab kodulehel, et Villu Tammele on ülesandeks antud luua tegelased ja tegevuspaik ning kirjutada esimene stseen, et mis kogu sündmustiku käima lükkab.

Asja teeb huvitavaks see, et lavale astuvad näitlejad ei ole tekstiga varasemast tuttavad ehk näevad Tamme kirja pandud teksti esimest korda alles laval. Sealt edasi on kõik puhas improvisatsioon ning ka lõpp selgub kohapeal.

Lavastust kommenteeris Villu Tamme põgusalt ka Delfi taskuhäälingu «Muusikanõunikud», ehkki eriti palju ta lavastuse kohta öelda ei saanud.

Tamme sõnul on ta praeguseks hetkeks kirjutanud mõned read, kokku peaks ta looma aga umbes kolm lehekülge teksti, millest osa moodustab situatsioonikirjeldus, osa dialoog. 

Tamme naljatles ka taskuhäälingus, et kui peaks juhtuma, et talle improvisatsioon ja tulemus ei meeldi, siis ta ei ütle seda näitlejatele otse, vaid kirjutab Facebooki täis igasugu mõnitavaid kommentaare. «Mina kirjutasin nii hea alguse, nemad rikkusid kõik ära,» naljatles Villu.

1995. aastal pälvis Villu Tamme näidendiga «Haned võlgu» Eesti Näitemänguagentuuri näidendivõistluse II preemia.

Esietendus toimub 11. novembril Tartu Uues Teatris ja laval on Kati Ong, Tarvo Krall, Erki Aule. Muusikat teeb muusik Ragnar Toompuu ja valgustaja on Rene Topolev. Kokku saab lavastust näha kahel korral.

Tagasi üles