Kauaoodatud kontsert Tallinnas esineb kantrimuusika superstaar Sturgill Simpson

Copy
Sturgill Simpson.
Sturgill Simpson. Foto: Pressimaterjal

15. märtsil jõuab oma «Why Not?» UK/EU tuuri raames Tallinnasse USA kantrimuusika staar Sturgill Simpson. Kontsert toimub Alexela Kontserdimajas ning piletimüük Piletilevi uudiskirja saajaile algab neljapäeval, 26. septembril kell 10.00, avalik müük saab alguse reedel, 27. septembril kell 10.00.

Sturgill Simpson on USAst pärit laulja ja laulukirjutaja, kes on tänaseks välja andnud kuus täispikka sooloalbumit: «High Top Mountain» (2013), «Metamodern Sounds in Country Music» (2014), «A Sailor's Guide to Earth» (2016), «Sound & Fury» (2019), «The Ballad of Dood and Juanita» (2021), «Passage Du Desir» (2024) ja kaks projektipõhist plaati.

Ta on saanud kuus Grammy nominatsiooni neljas eri žanris (kantri, rokk, bluegrass ja americana) ning «A Sailor's Guide to Earth» (2016) tõi talle parima kantrimuusika albumi kategoorias Grammy auhinna.

Sturgill naaseb Euroopasse ja Suurbritanniasse uue nime - Johnny Blue Skies - all, et tutvustada siinsele publikule oma värskeimat albumit «Passage Du Desir», mis ilmus juulis ning sai väga positiivse vastuvõtu osaliseks. Albumil on kaheksa lugu, mille produtseerisid Johnny Blue Skies ja David Ferguson ning mis salvestati Clement House Recording Studios Nashville»is ning TN ja Abbey Road Studios Londonis.

Peale albumi «Passage Du Desir» ilmumist on Simpson ja tema bänd - Kevin Black (bass), Robbie Crowell (klahvpillid), Laur Joamets (kitarr) ja Miles Miller (trummid) - olnud tuuril USAs, sealhulgas astunud peasinejatena üles Outside Lands ning Austin City Limits festivalidel.

Laur Joamets taasühines bändiga sel aastal ning ootab Tallinna kontserti pikisilmi: «Mul on väga hea meel, et jõuame Sturgilliga Eestisse esinema - bänd, mis mind kodumaalt ära viis, toob nüüd koju tagasi. Kodupublikule esineda on alati eriline tunne, seda enam, et saan seda üsna harva kogeda.»

Sturgill Simpson astub Alexela Kontserdimajas lavale 15. märtsil. Piletimüük Piletilevi uudiskirja saajaile algab neljapäeval, 26. septembril kell 10.00, avalik müük saab alguse reedel, 27. septembril kell 10.00.

Tagasi üles