KULTUURIS KUUM Tallinna linnaarhitekt Andro Mänd: teatud puud Tallinnas oleks targem maha võtta ja uuesti istutada

Copy
Uus Tallinna Linnateatri hoone on Tallinna linnaarhitekt Andro Männi sõnul tõeline arhitektuuriline pärl, millesarnaseid võiks Tallinna vanalinnas rohkemgi olla.
Uus Tallinna Linnateatri hoone on Tallinna linnaarhitekt Andro Männi sõnul tõeline arhitektuuriline pärl, millesarnaseid võiks Tallinna vanalinnas rohkemgi olla. Foto: Eero Vabamägi

Augustist astus Tallinna linnaarhitekti ametisse Andro Mänd. Vahepeal viis aastat linnaarhitektita olnud pealinn oli lasknud asjadel suuresti omasoodu areneda, mistõttu on linnaarhitekti sõnul tekkinud potentsiaalikaid alasid, mida me ei kasuta veel õigesti või isegi ei oska õigesti kasutada.

Viis aastat linnaarhitektita olnud pealinn oli lasknud asjadel suuresti omasoodu areneda, mistõttu on linnaarhitekti sõnul tekkinud potentsiaalikaid alasid, mida me ei kasuta veel õigesti või isegi ei oska õigesti kasutada. On tekkinud liiga palju hooneid, millesse ei ole pärast valmimist kordagi investeeritud või on investeeritud minimaalselt, sest hoolimatust on kaugelt rohkem kui heaperemehelikkust.

Võitlust nende probleemidega näeb vastne linnaarhitekt ühe oma ülesandena, et Tallinn oleks hea keskkond nii inimestele, linnaloodusele kui ka hoonetele.

Alustasime vestlust linnaarhitektiga Tallinna Linnateatri ajaloolise hoone juurest ning jalutasime vestluse edenedes Skoone bastioni juurde ja tagasi vanalinna.

Tagasi üles