Suri häälnäitleja, kelle häält ka paljud lapsed armastavad

Copy
David Graham lammas Shauni skulptuuriga, mis on inspireeritud tema kõike kuulsamast rollist seriaalis «Thunderbirds».
David Graham lammas Shauni skulptuuriga, mis on inspireeritud tema kõike kuulsamast rollist seriaalis «Thunderbirds». Foto: Ben Birchall/PA Wire/PA Images

99-aastaselt suri näitleja David Graham, kes on oma hääle andnud muuhulgas mitmetele animategelastele, kellest osa on armastatud ka Eesti laste seas, vahendab The Guardian.

Londonis sündinud Graham andis oma hääle mitmetele legendaarsetele tegelastele, muuhulgas seriaali «Doktor Who» kõige legendaarsematele pahalastele, Dalekitele. Lisaks äratas Graham ellu tegelased akvanaut Gordon Tracy, teadlase Brainsi ja Lady Penelope autojuhi Aloysius «Nina» Parkeri briti SciFi seriaalis «Thunderbirds», mis jooksis aastal 1965. Sari keskendus salajasele organisatsioonile, mis püüdis maailma päästa.

Originaalne «Thunderbirds» jooksis telerites 1965. aastal ja selle lõid Gerry Anderson, kes suri 2012. aastal, ning tema teine naine Sylvia, kes andis hääle Lady Penelopele ja lahkus meie seast 2016. aastal.

«Thunderbirdsi» looja Gerry Andersoni poeg, teleprodutsent Jamie Anderson, teatas uudisteagentuurile Grahami surmast: «Mul on väga kurb kinnitada, et David on meie seast väärikas vanuses lahkunud.»

Ta lisas: «Alles paar nädalat tagasi olin ma Birminghamis 2000. Andersoni fänni seltsis, kus tähistasime ka Grahami sünnipäeva ja laulsime talle «Palju õnne». See oli nii rõõmus sündmus. Ja nüüd, vaid paar nädalat hiljem, on ta meie seast lahkunud. David oli alati helde ja lahke nii oma aja kui ka talendi vastu. Ja milline talent tal oli! Me jääme temast puudust tundma.»

Peppa ja Priidiku vanaisa, Notsu-vanaisa.
Peppa ja Priidiku vanaisa, Notsu-vanaisa. Foto: Kaader seriaalist

Kuid nii lapsevanematele kui ka lastele on kõige tuntum roll, mida Graham täitis alates 2004. aastast kuni oma surmani, vanaisa lastesarjas «Põrsas Peppa». Kokku lõi Graham kaasa 65 episoodis ning vastavalt vajadusele andis ta hääle ka tegelastele Mr. Zebra ja Father Christmas. 

Ka kõlab tema hääl populaarses lastesarjas «Beni ja Holly väike kuningriik».

Tagasi üles