NÄITLEJAD LEINAS «Sõbrad» looja: seriaali 30. aastapäeva tähistamine ei ole ilma Matthew Perryta võimalik

Copy
Matthew Perry.
Matthew Perry. Foto: Shutterstock

22. septembril 1994 linastus esimene episoodi hittkomöödiat «Sõbrad». Nüüd sõnavad seriaali loojad, et seriaali 30. aastapäeva tähistamine on Matthew Perry surma järel ebatõenäoline, vahendab Hollywood Reporter.

Marta Kauffmani ja David Crane'i, aga ka tegevprodutsent Kevin S. Brighti sõnul on 22. septembril 1994 esilinastunud «Sõbrad» aastapäeva tähistamine ilma Matthew Perryta mõttetu.

Seriaali loojata sõnul leinavad fännid ja saate kallal töötanud inimesed jätkuvalt staari Matthew Perryt, kes suri vähem kui aasta tagasi anesteetilise ketamiini kõrvalmõjude tõttu. Hiljuti on ilmunud uut teavet Perry ketamiini kasutamise kohta tema viimastel päevadel, kuna need, kes väidetavalt aitasid tal ravimit hankida, on vahistatud ja süüdistuse esitanud.

Kaader seriaalist «Sõbrad». Vasakult David Schwimmer, Matthew Perry ja Matt LeBlanc.
Kaader seriaalist «Sõbrad». Vasakult David Schwimmer, Matthew Perry ja Matt LeBlanc. Foto: Paul Drinkwater/NBCU/SIPA/Paul Drinkwater/NBCU/SIPA

NBC hittkomöödia loojad Marta Kauffman ja David Crane ning tegevprodutsent Kevin S. Bright on teadlikud sellest, kuidas Perry surm on muutnud seriaali retseptsiooni ning tunnistavad, et tegelikult pole kellelgi soovi tähtpäeva tähistada.

«See on ka aasta hiljem tohutu kaotus ja see muudab 30. aastapäeva pisut... ärritavaks,» ütles Kauffman reedel saates Today. Bright lisas: «Ta pani meid iga päev naerma.»

Vaadates tagasi Perry avalikule võitlusele sõltuvusega ja sellele, kuidas tal näis surmaeelsetel aastatel paremini minevat, ütles Bright: «Ta tegi nii kaua head nägu, aga pärast 2021. aastal toimunud näitlejate taaskohtumist oli tõesti tunne, et ta on lõpuks leidnud rahu ning tal läheb päriselt paremini.»

Kaufmann tunnistas ka intervjuus Today'le, et rääkis Perryga kaks nädalat enne näitleja surma ning talle tundus, et tal läheb hästi. «Teda ei paistnud miski koormavat. Ta oli tõesti heas kohas, mistõttu tundub tema lahkumine nii ebaõiglane,» mainis sarja looja.

Ka vahetult pärast Perry surma sõnas Kaufmann, et Perryl tundus parem olevat. «Ma olin seda nähes nii elevil. Ta oli emotsionaalselt heas kohas ja nägi hea välja. Ta jättis suitsetamise maha. Jah, ta oli kaine. Kui ta midagi õppis selle kõige käigus, siis seda, et ta tahab teisi sõltlasi aidata ja see andis talle eesmärgi,» lisas Kaufmann toona.

Sel suvel esitati Perry surma uurimise järel süüdistus viiele inimesele.

Matthew Perry surnukeha leiti möödunud aasta 28. oktoobril. Perry oli uppunud mullivanni, kuid tema surma ametlikuks põhjuseks loetakse surmavat annust ketamiini, mis põhjustas näitleja südameveresoonkonna ülestimulatsiooni ning kaasuvateks teguriteks südameveresoonkonna haigust ja buprenorfiini regulaarset tarvitamist.

Arsti sõnul oli Perry verest leitud ketamiini kogus umbes sama, mida kasutatakse üldnarkoosi tegemiseks.

Pärast tema surma kinnitasid sõbrad, et Perry sai depressiooni vastu ketamiiniravi, ent näitleja viimane raviseanss oli poolteist nädalat enne tema surma. Ametnike sõnul ei leitud Perry süsteemist muid uimasteid.

Tagasi üles