ARVUSTUS «Totalitaarne romaan»: uus hitt Draamateatris, kuhu pileteid on võimatu saada?

Copy
«Totalitaarne romaan» räägib riikidest, kus pahane lugeja võib autori hukata või 20 aastaks vangilaagrisse saata ning keegi selle peale protestida ei julge, sest kõik, kes seda teinud, on juba ammu maha lastud. Esiplaanil Taavi Teplenkovi Stalin, teda seiravad ekraanilt Mihhail Bulgakov (Kristo Viiding) ja ja tema abikaasa (Ester Kuntu).
«Totalitaarne romaan» räägib riikidest, kus pahane lugeja võib autori hukata või 20 aastaks vangilaagrisse saata ning keegi selle peale protestida ei julge, sest kõik, kes seda teinud, on juba ammu maha lastud. Esiplaanil Taavi Teplenkovi Stalin, teda seiravad ekraanilt Mihhail Bulgakov (Kristo Viiding) ja ja tema abikaasa (Ester Kuntu). Foto: Heikki Leis / Draamateater

Draamateatri «Totalitaarne romaan» avaneb aeglaselt, lõbus pealispind annab taandudes vaataja meeltes ruumi lavastuse sügavusest kerkivaile tumedatele toonidele.

Leedu autori Marius Ivaškevičiuse ja Draamateatri peanäitejuhi Hendrik Toompere noorema eelmine koostöö, kaheksa aastat tagasi rambivalgusse jõudnud «Väljaheitmine ehk Ühe õuna kroonika» osutus menukaks ja edukaks. Vaatajad armastasid lavastust.

«Totalitaarse romaani» idee ja ka näidend pärineb Vaba Lavalt. Viimane on ka kaasprodutsent, kes tasus poole lavastuse eelarvest.

Tagasi üles