«Teadmata kadunud» 20: psühholoogilise televisiooni meistriklass

Copy
Hulk inimesi satub Sydneyst Los Angelesse lennates õnnetusse ning võiks arvata, et sellisel hetkel seisab igaüks ainult enda eest, kuid inimlikumast küljest on loogiline, et ka üksteist aidatakse. Kaadris Jack (Matthew Fox), Claire (Emilie de Ravin) ja Hurley (Jorge Garcia).
Hulk inimesi satub Sydneyst Los Angelesse lennates õnnetusse ning võiks arvata, et sellisel hetkel seisab igaüks ainult enda eest, kuid inimlikumast küljest on loogiline, et ka üksteist aidatakse. Kaadris Jack (Matthew Fox), Claire (Emilie de Ravin) ja Hurley (Jorge Garcia). Foto: Seriaalikaader

Vaatajale veel tundmatu ülikonnas mees avab keset džunglit silmad, kuid inimeste asemel tervitab teda võõras kuldne retriiver, kellele järgnedes saab mees teada, et juhtunud on õnnetus.

Nii algas 20 aastat tagasi seriaal «Teadmata kadunud», mida peetakse tänini üheks teleajaloo parimaks.

Praegu ei peeta enam eriliseks imeks, et üks seriaali osa maksab sama palju, kui mitte rohkemgi, kui üks mängufilm, ent 2004. aastal oli mõeldamatu, et seriaali ühe osa hind võiks küündida üle 14 miljoni dollari (tänases vääringus umbes 23 miljonit dollarit või umbes 20 miljonit eurot). Kuid just nii palju maksis seriaali «Teadmata kadunud» avaosa ning tagasi vaadates on see rahasumma end igati õigustanud, sest sellist televisiooni enam ei tehta, kui tahes suured summad ka mängus poleks.

Lisaks tohutult heale näitlejate ansamblile, kellest paljud hiljem üsnagi säravat Hollywoodi karjääri tegid, olid loomemeeskonda kaasatud sellised Hollywoodi suurnimed nagu J. J. Abrams, kes nüüdseks on lavastanud nii «Star Warsi» filme kui ka «Star Treki» filme, ja helilooja Michael Giacchino, kes on hiljem loonud heliribasid nii Disney filmidele kui ka mitmele J. J. Abramsi filmile.

Tagasi üles