VÄGEV VÕIT Eesti film võitis Ameerika suurimal fantaasiafilmide festivalil parima õudusfilmi auhinna

Copy
Kaader Eesti õuduskomöödiast «Mootorsaed laulsid».
Kaader Eesti õuduskomöödiast «Mootorsaed laulsid». Foto: Kaader filmist

Kevadel Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivalil esilinastunud ja nüüd ülemaailmset festivalide tuuri tegev Eesti õuduskomöödia «Mootorsaed laulsid» tõi USAst koju enda seni kõige olulisema auhinna. Nimelt otsustas žürii pärjata «Mootorsaage» parima filmi preemiaga õudusfilmide kategoorias.

Fantastic Fest on USA suurim žanri- ja õudusfilmide festival, mille külaliste sekka kuuluvad sellised üle maailma tuntud nimed nagu Halle Berry, Elijah Wood, Geoffrey Rush, Will Ferrell, Sebastian Stan, Brandon Routh jne.

Eesti filmi «Mootorsaed laulsid» jaoks on tegemist seni kõige suurema ja tähtsama rahvusvahelise tunnustusega. Teadaolevalt ei ole ükski täispikk Eesti film varem Fantastic Festilt auhindu võitnud. 2019. aastal võitis Oskar Lehemaa lühifilm Fantastic Festi parima lühifilmi preemia.

«Mootorsaed laulsid» on nagu «Texase mootorsaemõrvad» Monty Pythoni stiilis.
«Mootorsaed laulsid» on nagu «Texase mootorsaemõrvad» Monty Pythoni stiilis. Foto: Filmikaader
Filmi autor Sander Maran ja veriefektide meister Jan Andresson (vasakul).
Filmi autor Sander Maran ja veriefektide meister Jan Andresson (vasakul). Foto: Erakogu

«Mootorsaed» on seni linastunud kuuel festivalil ja võitnud nüüdseks ka viis auhinda. HÕFFilt saadi nii publiku lemmiku kui ka Eesti parima žanrifilmi tiitel, Kanadast Fantasia festivalilt žürii eri-äramärkimine debüütfilmide kategoorias, Tartuffilt samuti publiku lemmik ja nüüd Fantastic Festilt parima õudusfilmi auhind.

Filmi autor (režissöör, stsenarist, produtsent, helilooja ja palju muud) on Sander Maran, produtsendid Kaur Maran, Jan Andresson, Karl-Joosep Ilves ja Peeter Maran. Osades Karl-Joosep Ilves, Laura Niils, Janno Puusepp, Martin Ruus, Rita Rätsepp ja teised.

Oktoobris ootab ees veel linastus Hispaanias Euroopa kõige olulisemal žanrifilmide festivalil Sitges. Linastusi on tulemas ka festivalidel Ameerikas, Austrias, Brasiilias, Austraalias, Soomes, Hispaanias, Rumeenias, Argentiinas, Indoneesias, Jaapanis, Puerto Ricos, Mehhikos, Iirimaal, Bulgaarias, Ecuadoris, Luksemburgis ja Saksamaal.

«Mootorsaed laulsid» jõuab Eesti kinodesse 20. detsembril.

Tagasi üles