VÕIMAS Elav legend Priit Pärn pälvis Kreekas elutööpreemia

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Priit Pärn pälvis Emile'i auhindade jagamisel elutööpreemia.
Priit Pärn pälvis Emile'i auhindade jagamisel elutööpreemia. Foto: Pressifoto

Esmaspäeva õhtul jagati Euroopa animatsioonile pühendatud Emile'i auhindu. Auhinnagala toimus Ermoupolises Kreekas. Võitjate seas oli legendaarne Eesti animaator Priit Pärn, kes pälvis prestiižse Lotte Reinigeri elutööpreemia.

Pärnale andsid tähtsa autasu üle Euroopa Animatsiooniauhinna Emile Award nõukogu liikmed: ajakirjanik Nancy Denney-Phelps, Olivier Catherin, Holger Lang, Vassilis C. Karamitsanis ning Eesti produtsent Kerdi Oengo.

Olga Pärn jagas rõõmsat uudist Facebookis.

Olga Pärn kirjutab: «Nüüd on asi ametlik!». Pildil rõõmustab Priit Pärn Inglise režissööri Joanna Quinniga.
Olga Pärn kirjutab: «Nüüd on asi ametlik!». Pildil rõõmustab Priit Pärn Inglise režissööri Joanna Quinniga. Foto: Kuvatõmmis / Märt Rudolf Pärn

Auhinnagalaga juhatati sisse 17. korda toimuv animafestival ANIMASYROS 2024. Üritusele tulid kohale filmitegijad ja animaatorid üle kogu maailma, aga ka filmitööstuse tipptegijad ning lihtsalt animafännid. Nimi Emile'i auhind pärineb animatsiooni pioneeridelt Émile Reynaudilt ja Émile Cohlilt.

Eestlastele tuli sel galal veel üks võit. Parimate taustade ja tegelaste kategoorias võitis Lucija Mrzljaki ja Morten Tšinakovi lühianimafilm «Eeva».

Lucija Mrzljak võtab vastu auhinda Emile'i auhindade jagamisel.
Lucija Mrzljak võtab vastu auhinda Emile'i auhindade jagamisel. Foto: Pressifoto

Priit ja Olga Pärn said sel aastal valmis ka uue filmi «Luna Rossa», mis oli tootmises neli aastat. Eesti Joonisfilmi ja prantsuse firma Miyu Productions koostööna valminud film esilinastus 21. augustil Itaalias Conversanos toimunud rahvusvahelisel animafestivalil Imaginaria.

Tagasi üles