NÄDALA FILM Seks, steroidid ja surm (1)

Copy
«Armastus, valed, veri» on kultusklassiku «Thelma & Louise’i» steroididel versioon. Kristen Stewart ja Katy O’Brian.
«Armastus, valed, veri» on kultusklassiku «Thelma & Louise’i» steroididel versioon. Kristen Stewart ja Katy O’Brian. Foto: Filmikaader

Kui «Armastus, valed, veri» aasta alguses Ameerika Ühendriikides esilinastus, küllastus sotsiaalmeedia üpriski kiiresti arvamustest, et musklimägedest naisi tahavad vaadata ainult teised naised, mitte mehed, eriti kui seal on homoerootilised allhoovused. Et filmikunst peaks olema kõigile, mitte ainult valitud ja suunatud seltskonnale, kes filmiga hüpoteetiliselt keskmisest rohkem suhestub.

Aga kui taandada «Armastus, valed, veri» kõigest musklitele, vägivallale ja armastusele kahe naise vahel, siis võibki jääda ekslik mulje, et film on alateadlikult kuidagi suunatud. Nõnda võib ka tekkida oht, et kinokülastaja jääb ilma ühest tänavuse kinoaasta alahinnatumast pärlist.

Ilmselt on «Armastus, valed, veri» parimal moel kokku võtnud filmi levitaja: kultusklassiku «Thelma & Louise’i» steroididel versioon.

Ühes tolmuses väikelinnas kohtuvad jõusaali abipersonali hulka kuuluv Lou (Kristen Stewart) ja klientuuri hulka kuuluv kulturist Jackie (Katy O’Brian). Aasta on 1989 ning ilmselgelt ei ole väikelinn eriti vaimustuses sellest, et Lou ja Jackie teineteist märksa erootilisemal viisil avastavad kui pelk treening, pidžaamapidu ja lauamängud.

Märksõnad

Tagasi üles