KULTUURIS KUUM Kaido Ranniku uut lavastust Miksteatris inspireeris vaegnägijast poeg

Copy
Kaido Rannik (pildil) juhib koos Kristo Tootsiga erateatrit Miksteater. Teatri uuteks lavastusteks on «Mu meel unus mägede taha» ning «Oscar ja Roosamamma».
Kaido Rannik (pildil) juhib koos Kristo Tootsiga erateatrit Miksteater. Teatri uuteks lavastusteks on «Mu meel unus mägede taha» ning «Oscar ja Roosamamma». Foto: Erakogu

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» räägib Ralf Sauter seekord Kaido Rannikuga erateatrist Miksteater. Kuuleme uuest vaegnägijatele suunatud lavastusest «Mu meel unus mägede taha» ning saame teada, mis elu Miksteater rändava erateatrina elanud on.

Hästi kogu perele sobiv lavastus «Mu meel unus mägede taha» pakub tõelist empaatiaharjutust, sest nägijatele antakse etenduse ajaks vaegnägemist imiteerivad prillid. Lavastuses on sellevõrra olulisemad lõhnataju ja kuulmine.

Saame Ranniku käest veel teada, kuidas Miksteater 2007. aastal alustas, milline on olnud teatri senine teekond ning kuidas käis Miksteater aastaid koolides koos näitlejatega nagu Kaspar Velberg ja Märt Avandi, et lugeda lastega näidendeid. Kuula allpool saadet!

Tagasi üles