Kui korter valgub vett täis: põnev Eesti filmiprojekt pälvis Soomes auhinna

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Maagilise realismi võtmes lühifilm «Mari, kallis» räägib noorest üksildasest naisest, kelle korter hakkab vett täis valguma.
Maagilise realismi võtmes lühifilm «Mari, kallis» räägib noorest üksildasest naisest, kelle korter hakkab vett täis valguma. Foto: Filmikaader

Vivian Säde maagilise realismi lühifilm «Mari, kallis» pälvis tunnustuse valdkonnale suunatud filmiturul Finnish Film Affair, mis toimus Helsingi rahvusvahelise filmifestivali Love & Anarchy raames.

Eesti filmiprojekt «Mari, kallis», mille stsenaristiks ja lavastajaks on Vivian Säde, sai auhinna uuel «Finnish Weird» esitlusel, mis keskendub žanripiire nihutavatele projektidele ning tõi esile 18 ainulaadset filmi üle maailma.

«Olen võidu üle ilmselgelt väga rõõmus ja loodan, et see avab projekti jaoks uusi uksi. Tuli Estonian Weird, mitte Finnish Weird!» sõnas Vivian Säde auhinnast teada saades. Auhinnaga kaasneb 2000-eurone preemia Riimu Creative Agency poolt, samuti tehnika rendi- ja monteerimisteenused Angel Filmsi ja Post Control Helsinki toel.

Režissöör Vivian Säde.
Režissöör Vivian Säde. Foto: Pressifoto

14-minutiline maagilise realismi võtmes lühifilm «Mari, kallis» räägib noorest naisest, kes seisab silmitsi sügavalt isikliku probleemiga – üksindus paneb tema korteri maagiliselt vett täis valguma. Et end päästa, peab Mari sukelduma oma alateadvusse ja astuma vastamisi oma teismelise minaga. Film käsitleb läbi lummava fantaasiamaailma tundlikult teemasid nagu vaimne tervis, koolikiusamine ja kehapilt.

Eesti filmiprojekt «Mari, kallis», mille stsenaristiks ja lavastajaks on Vivian Säde, sai auhinna uuel «Finnish Weird» esitlusel.
Eesti filmiprojekt «Mari, kallis», mille stsenaristiks ja lavastajaks on Vivian Säde, sai auhinna uuel «Finnish Weird» esitlusel. Foto: Pressifoto

«Mari, kallis» produtsendid on Volia Chajkouskaya (Allfilm) ning Gabriele Vaiciunaite (WHY Films) ning film valmib Eesti ja Leedu kaastootmisel. Filmi on toetanud Eesti Filmi Instituut, Kultuurkapital ning ootel on lisarahastus Leedust.

Filmi võtted on planeeritud 2025. aasta suveks.

Vivian Säde, kes on ka populaarse noortesarja «Kalamaja Blues» (Yle, ERR) stsenarist, režissöör ja peaprodutsent, valmistub sarja teise hooaja võteteks, mis algavad juba sel sügisel.

Tagasi üles