SUUR SEGADUS Ahistamisskandaali sattunud režisöör läks Amazonile maksma miljoneid

Copy
Režisöör ja näitleja Nicolas Bedos Cannes'i filmifestivalil 2022. aastal.
Režisöör ja näitleja Nicolas Bedos Cannes'i filmifestivalil 2022. aastal. Foto: REUTERS / Stephane Mahe / SCANPIX

Prantsuse näitlejat ja filmitegijat Nicolas Bedost ähvardab üheaastane tingimisi vangistus, sest väidetavalt ründas Bedos alkoholijoobes üht naist, vahendab Variety. Režissööri seni suurimaks projektiks oli Amazoni seriaal, kuid nüüd pole selge, mis seriaalist edasi saab.

Prantsuse näitlejat ja filmitegijat Nicolas Bedost ähvardab üheaastane tingimisi vanglakaristus, sest väidetavalt ründas ta Pariisi ööklubis pidutsedes üht naist seksuaalselt. Bedos oli samal ajal alkoholijoobes. 

26. septembril toimunud kriminaalkohtuistungil taotles Pariisi prokurör Bedosele üheaastast tingimisi vangistust ja kaheaastast jälgimisperioodi. Bedose advokaat Julia Minkowski kommentaare ei andnud. Maksimaalne võimalik karistus oleks olnud viieaastane vanglakaristus ja kuni 75 000 euro suurune trahv.

Väidetav rünnak leidis aset 1. juunil 2023 ühes Pariisi ööklubis, kui purjus Bedos püüdis oma kätt ühele naisterahvale jalgevahele suruda.

Pärast süüdistuse ilmsikstulekut süüdistas veel kaks naist Bedost seksuaalses ahistamises, ehkki kumbki naistest ei esitanud politseile ametlikku kaebust. Üks naine väitis, et Bedos haaras tal vööst ja suudles teda 12. mail 2023 kaelale ning teine naine ​​süüdistab Bedost seksuaalses ahistamises, väites, et mees puudutas ta kõhtu ja palus tal end suudelda. 

Ülekuulamisel eitas Bedos oma süüd ja ütles, et ta ei mäleta rünnakutest midagi, sest oli joobeseisundis. Üldse väitis näitleja, et tal on probleeme alkoholiga, kuid see ei tee temast seksuaalset «agressorit». «Ma ei ole end kellelegi peale surunud. Ma olen küll flirtinud, kuid kellelegi end seksuaalselt peale surunud ma ei ole,» kinnitas näitleja. 

Režissöör Nicolas Bedos.
Režissöör Nicolas Bedos. Foto: Image supplied by Capital Pictures / Scanpix

«Ma soovin siiralt, et mäletaksin juhtunut. Meie elud pöörati pea peale, minu elu pöörati pea peale. Ma ei vaidle ega püüa süüdistaja väiteid vaidlustada, kuid ma arvan, et see on tema tõlgendus žestist,» ütles Bedos.

Bedos on ennekõike tuntud režisöörina ning tema tuntuim film on «La Belle Epoque», mis võitis 2020. aastal kolm Cesari auhinda. 

Bedos kirjutas ja lavastas viimati Amazoni originaalsarja «Alphonse», mille peaosas on Oscari võitnud näitleja Jean Dujardin («The Artist»), kes kehastab seriaalis meeseskorti. Tegemist oli seni suurima investeeringuga, mis Amazon prantsusekeelsesse originaalstsenaariumisse teinud on.

Kui Bedose vastu esitatud süüdistused päevavalgele tulid, avaldas Amazon küll seriaali esimese hooaja, ent tegi seda ilma igasuguse kärata. Seejärel loobus Amazon seriaali esindamisest ja igasugusest pressist, mis selliste seriaalide puhul tavaline on.

Ei ole teada, kas seriaalile oleks pidanud valmima ka teine hooaeg, ent süüdistuste valguses ei ole Amazon teinud ühtki avaldust, mis viitaks, et seriaal võiks mingilgi moel jätkuda.

Tagasi üles