Suri kantrimuusika legend ja armastatud kantrilaulude autor

Copy
Kantrimuusik Hugh Prestwood.
Kantrimuusik Hugh Prestwood. Foto: Tina Shafer / Youtube

82-aastasena suri kantrimuusik Hugh Prestwood, kelle laulud laulsid kuulsaks sellised kantrimuusika staarid nagu Jimmy Buffett ja Randy Travis, vahendab Rolling Stone. 

Hugh Prestwood, kantrilaulukirjutaja, kes kirjutas hitte Randy Travise, Trisha Yearwoodi, Alison Kraussi ja Jimmy Buffetti jaoks, suri insulti, teatas tema lähedane sõber, laulukirjutaja James Dean Hicks. Prestwood oli 82-aastane.

Selliste hittidega nagu «Ghost in This House», «The Song Remembers When» ja «Hard Rock Bottom of Your Heart» oli Prestwood tuntud kui esmaklassiline ballaadihelilooja, kelle kalduvus ilukirjanduslikele motiividele tegi temast ühe austatuima laulukirjutaja Nashville'is seitsmekümnendate lõpust kuni üheksakümnendate keskpaigani.

2006. aastal võeti Prestwood vastu Nashville'i laulukirjutajate kuulsuste alleele koos Jimmy Buffettiga, kes salvestas Prestwoodi laulu «Savannah Fare You Well».

«Hugh Prestwood oli poeet,» rääkis Trisha Yearwood, kes tegi Prestwoodi laulust «The Song Remembers When» hiti väljaandele Insider. «Meil kõigil vedas, et Hugh otsustas saada laulukirjutajaks. Ma jään tema häält igatsema.»

Prestwoodi lauludel oli fänne ka teistest žanritest, ehkki tema põhirepertuaari moodustasid kantrilaulud. «Tema teoste kollektsiooni salvestamine oli üks mu elu suurimaid rõõme,» ütles Briti laulja-laulukirjutaja Rumer, kelle 2020. aasta album «Nashville Tears» oli austusavaldus just Prestwoodile.

Prestwood kasvas üles El Pasos ja veetis suure osa oma karjäärist New Yorgis, kuid 2022. aastal kolis ta Nebraskasse, kus ta ka suri. Samal aastal rääkis Prestwood väljaandele Rolling Stone, et seisab silmitsi kodutusega. «Ma olen professionaalne laulukirjutaja, aga ma ei soovitaks praegu kellelgi laulude kirjutamisega tegeleda. Kui hästi läks, oli elatist teenida piisavalt raske, kuid praegu on see suisa naeruväärne,» sõnas Prestwood siis. 

Prestwood uskus, et muusikatööstus on teda alt vedanud, sest vaatamata tunnustusele, mida tema laulud pälvinud oli, oli tema ise endiselt tunnustamata. 

Prestwoodi intervjuu järel käivitati kantrimuusika tipptegijate poolt GoFundMe kampaania, et toetada Prestwoodi kolimisel ja uue elu alustamisel. Kokku koguti laulukirjutaja jaoks rohkem kui 100 000 dollarit ning selle eesmärki saavutamisele aitasid kaasa nii armastatud kantrimuusikakollektiiv Travis kui ka Luke Laird. 

«Minu ego vajab alati kinnitust, sest ma ei saa sellest alati palju aru, kui palju minu laulud ja mina ise inimestele tähendan,» ütles Prestwood siis. «Olen kindel, et aasta pärast olen taas masendunud ühe või teise asja pärast, kuid praegu tunnen end väga hästi.»

Tagasi üles