Rooma valgust ja Hiiumaa metsi

Copy
Keraamik Jaana Kormašov oma teosega «Parasiidi paradiis», tagaplaanil maalikunstnik Orest Kormašov «igavikulise Rooma» maalidega.
Keraamik Jaana Kormašov oma teosega «Parasiidi paradiis», tagaplaanil maalikunstnik Orest Kormašov «igavikulise Rooma» maalidega. Foto: Sander Ilvest

Oktoobri keskpaigani on Viimsi Artiumi galerii Orest Kormašovi maalide-akvarellide ja Jaana Kormašovi keraamika päralt.

Kunstnikepaar on varemgi koos näitustel esinenud – küll omaette, küll perenäitustel, kus nad on oma teoseid eksponeerinud kahasse mehe vanemate (isa Nikolai Kormašovi maalide ja ema Luule Kormašova keraamika) ning graafilisest disainerist venna Andrei Kormašovi loominguga.

«Selle näituse pakkumine tuli meile ootamatult, aga ettepanekust meelitatuna hakkasime väljapanekut oma kodus olevatest varudest komplekteerima. Minu tööd on tehtud aastail 2008−2019, Jaanal mõned isegi varem. Aga tal on ka sel aastal valminud keraamikat,» kommenteerib Orest Kormašov.

Jaana kõige värskemad tööd on jõudnud Hiiumaalt Saaremaale rändnäitusega «Maa ja mere ulmad», kus ta astub üles koos kursuseõdede Kattri Taklaja, Külli Kõivu ja Kerttu Varikuga.

Artiumi galeriis toimuvale esitlusele panid Kormašovid teoste valikust lähtuvalt pealkirjaks «Jäljed, mida oleme jätnud meie ja jäljed, mis on jäänud meisse».

Tagasi üles