ARVUSTUS Mina olengi kunst!

Copy
René Kari kunstiprojekt «Keha kui kunstiteos» (teose arengulugu läbi aastakümnete).
René Kari kunstiprojekt «Keha kui kunstiteos» (teose arengulugu läbi aastakümnete). Foto: Sander Ilvest

Kavatsen ka 74-aastaselt selline välja näha! Nii on kirjutanud René Kari näituse külalisraamatusse keegi Indrek. Tundub, et kunstnik on valmis teda aitama, teatava tasu eest muidugi – näitusel on nii reklaamvoldikuid kui mujale kunstiteoste vahele peidetud vihjeid, et René Kari on nõus soovijaid juhendama, kuidas vormida oma kehast kunstiteos.

Just nii, nagu ta seda ise teinud on. Tegu on tema aastakümnete pikkuse ja kahtlemata muljet avaldava projektiga «Miami Beach», mille käigus on kadunud absoluutselt kõik piirid teose ja kunstniku vahel. Kunstnik ise ongi teos ja vastupidi. Idee on ise naeruväärsuseni lihtne: kujundada oma keha nii lähedaseks Antiik-Kreeka skulptuurile kui võimalik, abiks pidevad jõusaalitreeningud. Iga aastaga parem keha!

Alguse sai see René Kari 24-aastaselt sõlmitud kihlveost, mille kohaselt saavutab ta oma füüsilise tippvormi 57-aastaselt. Loogiline muidugi, et tippvormile järgneb lõpuks, olgugi graduaalne allakäik ning et praegu, 74-selt, on Kari juba teatavate vananemise märkidega, kuigi jätkuvalt erakordselt heas vormis kehaga. Seda eriti keskmise tänapäevase mehega võrreldes.

Tagasi üles