ROMAAN Mees redutab taevas ja on täiesti rahuldamatu

Copy
Ühiskonnakriitilise Armin Kõomäe uus irooniline teos on hoiatus, mis juhtub siis, kui inimkond ei lõpeta oma igavest võitlust loodusega.
Ühiskonnakriitilise Armin Kõomäe uus irooniline teos on hoiatus, mis juhtub siis, kui inimkond ei lõpeta oma igavest võitlust loodusega. Foto: Liis Treimann

Mida teeksite teie, kui leiaksite seljakotist telefoni, passi ja pool miljonit eurot sularaha? Ja mida teeksite siis, kui teil poleks õrna aimugi, kes te olete?

Lennukiga Brüsselisse teel olnud Artur Sepaga just nii juhtub. Mälestusteta mees otsustab maailmas ringi lennates üles otsida enda koha, ainsaks vihjeks oma päritolule kuskilt mälusopist esile tulevad sõnad kummalises keeles.

Mälestuste ja seega ka identiteedita on Artur Sepal võimalik olla ükskõik kes. Eriti sellistes mittekohtades nagu lennujaamad ja lennukid. Selle võimaluse kasutab mees ära ja valib endale iga uue lennujaama poest ostetud riietusega justkui uue maski, mis talle kõige enam sobib. Nii saab temast kord muretu jalgpallifänn, kord korrektse välimusega investor. Igale uudishimulikule kaasreisijale jutustab mees siiski ausalt, miks ta päriselt teel on.

Märksõnad

Tagasi üles