KULTUURIS KUUM Dirigent Aarne Saluveer: kui sulged kolm kooli, siis sulged ka kolm koori

Copy
Dirigent Aarne Saluveer septembri viimasel reedel Tallinna kesklinnas. Ta oli üks neist, kes valis välja Tallinna Muusika- ja Balletikooli MUBA hoone võidukavandi.
Dirigent Aarne Saluveer septembri viimasel reedel Tallinna kesklinnas. Ta oli üks neist, kes valis välja Tallinna Muusika- ja Balletikooli MUBA hoone võidukavandi. Foto: Sander Ilvest

Lasteekraani Muusikastuudio juht Aarne Saluveer soovitab oma nelja koori lauljatel sageli end järgmisel päeval hoopis korralikult välja magada, selle asemel et kooli minna.

Ei, asi pole poppi tegemises, vaid selles, et koolitundi jõuaks puhanud ja huvitatud lapsed, kes suudavad mõtestada nii oma tegevust, muusikat kui ka ühiskonda, sest ainult nii kasvavad terved ja huvitatud täiskasvanud. Saluveer ütleb, et parim, mida ta kellelegi soovitada saab, on puhata. Ning ennast ja naabrit aeg-ajalt kiita.

Teisipäeva õhtul kiideti dirigent Saluveeri. Muusikapäeva puhul sai ta autasu muusikaelu jaoks tähtsa ja silmapaistva tegevuse eest. Meie rääkisime paar päeva varem. Rääkisime ka betoonist, kuid eelkõige asjadest, mida peaksime kõrgemalt väärtustama, kuid oleme harjunud enesestmõistetavaks pidama: muusikast, ilust, loodusest ja puhkamisest.

Teie elulookirjelduse järgi tundub, et olete alati miljoni asjaga rakkes. Millele teil praegu kõige enam ressurssi läheb?

Tagasi üles