Pink Floydi David Gilmour ei esine enam kunagi Roger Watersiga: hoian temasugustest eemale (1)

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
78-aastane David Gilmour andis septembris välja uue sooloalbumi «Luck and Strange».
78-aastane David Gilmour andis septembris välja uue sooloalbumi «Luck and Strange». Foto: MAR/Capital Pictures / Scanpix

David Gilmour vastas hiljuti The Guardiani lugejate küsimustele ning andis mõista, et ta ei kavatse enam kunagi Roger Watersiga koos esineda. Küll aga märkis Gilmour, et oleks rõõmus, kui saaks veel kord ühe teise Pink Floydi liikmega lavale minna.

Alles hiljuti omandas Sony Music õigused Pink Floydi nimele ning salvestatud muusikale.

400 miljoni dollari suurust tehingut kommenteeris Gilmour järgmiselt: «Soovisin vabaneda suurest otsustamisest ja vaidlustest, mis kaasnesid selle masinavärgi hoidmisega.»

Roger Watersi ja David Gilmouri suhe on olnud äärmiselt käänuline ja kunagised bändimehed teineteisega kokku ei puutu, rääkimata koos esinemisest.

Vihakirve on veel teravamaks muutnud Watersi venemeelsed vaated, mida Pink Floydi asutajaliige Ukraina sõja taustal korduvalt rõhutanud on.

Pink Floydi liikmed David Gilmour, Roger Waters, Nick Mason and Richard Wright aastal 2005 Hyde Parkis. Wright suri 2008. aastal.
Pink Floydi liikmed David Gilmour, Roger Waters, Nick Mason and Richard Wright aastal 2005 Hyde Parkis. Wright suri 2008. aastal. Foto: AFP PHOTO John D Mc Hugh

Kui üks fänn The Guardiani kaudu kitarristi käest uuris, kas on üldse mingit lootust, et Gilmour veel Watersiga esineda võib, vastas Gilmour resoluutse eitusega.

«Mitte mingil juhul,» vastas Gilmour. «Eelistan eemale hoida inimestest, kes toetavad genotsiidi tahtvaid ja autokraatlikke diktaatoreid nagu Putin ja Maduro. Miski ei pane mind tahtma lava jagada kellegagi, kelle meelest on niisugune naiste ja LGBT kogukonna kohtlemine okei.»

Berliinis esinedes kandis Roger Waters natsimundrit meenutavat mantlit ja tulistas vanamoodsa mänguautomaadiga.
Berliinis esinedes kandis Roger Waters natsimundrit meenutavat mantlit ja tulistas vanamoodsa mänguautomaadiga. Foto: twitter

Veel selle aasta jaanuaris lõpetas Saksamaal asuv plaadifirma BMG Roger Watersiga pärast tema antisemiitlikke sõnavõtte. 

Küll aga märkis Gilmour, et talle meeldiks veel väga esineda koos klahvpillimängija Rick Wrightiga. «Ta oli üks lahkemaid ja muusikaliselt andekamaid inimesi, keda ma kunagi teadnud olen,» meenutas Gilmour Wrighti, kes suri 2008. aastal.

Eelmisel kuul andis Gilmour välja uue sooloalbumi «Luck and Strange», samuti on ta esimest korda üle kaheksa aasta jälle tuuril.

Tagasi üles