Draamateater tõstab piletihindu

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Eesti teatrid on hakanud kärbete valguses mõtlema omatulu suurendamisele. Draamateater otsustas selleks tõsta piletihindu.
Eesti teatrid on hakanud kärbete valguses mõtlema omatulu suurendamisele. Draamateater otsustas selleks tõsta piletihindu. Foto: Taavi Sepp

Eesti üks külastatumaid teatreid Draamateater, mis kogus mullu rekordiliselt külastusi, otsustas tõsta kärbete valguses osade lavastuste piletihindu.

2025. aasta jaanuarist maksavad osade lavastuste piletid viis eurot rohkem. Küll aga on konks, mis puudutab näiteks pensionäre ja erivajadustega inimesi.

Kui enamik külastajaid peavad leppima viie euro suuruse hinnatõusuga, siis pensionärid, õpetajad, õpilased ning erivajadustega külastajad ja nende saatjad saavad senise 20 protsendise soodustuse asemel 25 protsenti soodustust.

Draamateater kavatseb tõsta pilethindu just populaarsetel lavastustel, mille piletid kiiresti välja müüakse, lootuses suurendada omatulu, vahendab Eesti Ekspress.

Tallinna Linnateatri direktor Mihkel Kübar selgitas eile saates «R2 Päev», et omatulu on tegelikult alati olnud tähtis nii suurtele kui väikestele teatritele ning hetkel mõtleb suurem osa teatreid, kuidas omatulu suurendada.

Ka Kübar pakkus omatulu suurendamise variandina piletite diferentseerimist ning kirjeldas süsteemi, kus hind sõltubki sellest, milline on piletinõudlus lavastusele.

Tagasi üles