INTERVJUU Kohutav! Kui me liiga kuulsaks saaksime, mida selle rahaga siis peale hakata?!

Copy
DND ehk Dead Next Door: vaata et veerand sajandit tegutsemist on loonud sõbraliku ja kokkuhoidva fännibaasi. Fotol Andreas Sepp, Raido Kits, Rainer Rob Sirel, Erki Don Solna
DND ehk Dead Next Door: vaata et veerand sajandit tegutsemist on loonud sõbraliku ja kokkuhoidva fännibaasi. Fotol Andreas Sepp, Raido Kits, Rainer Rob Sirel, Erki Don Solna Foto: Heikki Leis

Äsja uue albumi «Viimane kustutab tule» avaldanud ansambli DND tegemistest räägivad laulja Andreas Sepp ja basskitarrist Rainer Rob Sirel.

Tartu ansambel DND on Eesti muusikas üsna ainulaadne nähtus, mis alustas tegevust Big Whiskyna juba 90ndate lõpus. Suurt läbilööki koliti nime Dead Next Door all otsima Inglismaalt ja aktiivsem tegevus Eestis jääb viimase tosina aasta sisse. Selle aja jooksul on müügiedu ja tunnustus saatnud kõiki nelja avaldatud albumit: «Tulede säras» (2013), «Kõikide haiguste ravi» (2017), «Kesköine» (2020) ja värskelt üllitatud «Viimane kustutab tule».

Läbimurdeks laiema publiku ette võib pidada 2017. aasta pala «Kontserdilt koju», mida on Youtube’is kuulatud üle miljoni korra. Võrdluseks: sellised näitajad pole olnud tagatud isegi igale nublu videole. Peamisteks hingesugulasteks ja eelkäijateks võiks pigem pidada melanhoolset rokkmuusikat viljelevaid bände, nagu kodumaine Metro Luminal või Vene kultusbänd Kino, kellest viimase lugusid on DND ka rohkelt kaverdanud.

Tagasi üles