Suri teenekas Eesti raadiohääl

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Milvi Tischler
Milvi Tischler Foto: Karl Arnold Rammo

5. oktoobril suri 86 aasta vanuselt raadiohääl Milvi Tischler, kes töötas raadios aastakümneid. Viimastel aastatel oli Tischler Klassikaraadios, kus juhtis sageli hommikuprogrammi.

«Lahkunud on kunagine hea kolleeg, raadioteadustaja Milvi Tischler,» kirjutas järelhüüdes Eesti Raadio arhivaar Erki Telvar. «Milvi tuli Eesti Raadiosse diktorite konkursile, kus oli sadakond osalejat, osutus valituks ja sai 1970. aastal teadustajaks. Oma isikupärase ja kauni tämbriga jäi ta eetrivalitsejannaks 2003. aastani.

Oma viimased tööaastad veetis Milvi Klassikaraadios, kus teda võis tihti kuulda kontserte teadustamas või hommikuprogrammi juhtimas. Päris viimaseks raadiotööks jäi 2005. aastal kaastöö saatesarjas «Arvo Pärt 70», kus Milvi luges koos kolleeg Heino Irjasega vahetekste.

Milvi Tischleri laitmatu eesti keel kõlas kuulajate kõrvus aastakümneid, kasvatades üles mitu põlvkonda. Milvi oli ääretult nõudlik nii enda kui kolleegide töö suhtes. Noortele raadiohäältele ei jätnud ta eksimuse korral kunagi õpetlikku märkust tegemata.

Eesti Rahvusringhääling mälestab Milvit ja avaldab kaastunnet lähedastele ja sõpradele.»

Tischleriga koos töötanud Ülle Karu märgib postituses, et Milvi oli väärikas, kõik Eesti Raadios toimuv oli talle südamelähedane. «Ta oli nõudlik enda ja teiste vastu, diktorina pööras ta erilist tähelepanu korrektsele eesti keelele. Jälgis hoolega nooremate kolleegide esinemist raadios, tegi sageli märkusi, mis võisid tegijale esialgu kiuslikud tunduda, aga alati tuli tunnistada, et Milvil oli õigus. Kui mina noore toimetajana diktoritööd tegema hakkasin, ütles Milvi tihti ka mulle, mis läks valesti ja kuidas oleks õige.»

Tagasi üles