ERSO toob tippsolistid MUBAsse

Copy
Alexander Melnikov
Alexander Melnikov Foto: MolnaVisuals

Laupäeval, 12. oktoobril alustab ERSO uus kontserdisari «Kammermuusika». Sari kujutab endast ERSO tavapärase sümfooniakontserdi nädala pikendust, mis näitab käesoleva nädala solisti erinevates rollides – nii sümfooniakontserdi solisti, sooloartisti kui ka kammermuusikuna.

Kõik sarja kontserdid leiavad aset Tallinna Muusika- ja Balletikoolis (MUBA). Koolijuht Timo Steiner on rõõmus, et ERSO muusikud tulevad MUBA suurepärase akustikaga saali nii kooliõpilasi kui ka laiemat kontserdipublikut oma kunstiga kõnetama: «Muusikahariduse juures on väga oluline tulla oma harjutamisruumist ja rutiinist vahel välja ja kuulda-kogeda, kuidas tippvormis tegevmuusikud, tulevased kolleegid musitseerivad.»

MUBA klassikalise muusika õppejuht Reet Käärik leiab, et kontsert, kus laval kohtuvad rahvusvaheliselt tunnustatud pianist Alexander Melnikov ning Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri muusikud, pakub publikule võimalust saada osa unikaalsest muusikalisest kohtumisest kammerlikus võtmes. «MUBA õpilastel on haruldane võimalus õppida oma ala meistritelt mitte ainult kuulamise, vaid ka sügava analüüsi ja mõtestamise kaudu. Sellisel tasemel kontserdid inspireerivad ja näitavad noortele muusikutele tulevikuperspektiivi,» rääkis Käärik.

ERSO juhatuse liige Kristjan Hallik näeb kammermuusika kontserdisarja ainulaadsena. «Sellist sarja, kus orkestri ees soleeriv artist musitseerib kammerkoosseisus orkestri liikmetega, ERSO varem teinud ei ole. Oleme seda formaati varasemalt katsetanud Víkingur Ólafssoni ja Jasmine Choiga ning nende kontsertide õnnestumine inspireeriski meid looma omaette regulaarset sarja. Mul on hea meel, et tänu sellele on sündimas ERSO regulaarne side ja koostöö MUBAga,» ütleb Hallik.

Sarja esimesel kontserdil astub üles rahvusvaheliselt tunnustatud pianist Alexander Melnikov, kes esineb regulaarselt solisti ja kammermuusikuna Berliini ja Kölni Filharmoonias, Praha, Lyoni ja Madridi auditooriumites ning Aasia riikides. ERSO reedeõhtusel sümfooniakontserdil esitab ta Johannes Brahmsi esimese klaverikontserdi, kammerkontserdi sarja avakontserdil aga sama helilooja klaverikvinteti ning fantaasiad, op. 116.

Tagasi üles