LAULJA PANI KÄE ETTE See legendaarne rokkbänd ei tule kunagi kokku tagasi

Copy
Eddie Van Halen 1984. aastal.
Eddie Van Halen 1984. aastal. Foto: mpi04 / MediaPunch via www.imago-images.de / imago images / MediaPunch

Ehkki viimasel aastal on väga paljud bändid tagasi areenile tulnud, kelle naasmist keegi isegi oodata ei osanud, on üks legendaarne rokkansambel, mis tõenäoliselt kunagi tagasi ei tule, vahendab Rolling Stone.

Mitte eriti üllatuslikult on Alex Van Halen avaldanud, et pärast Eddie Van Haleni surma 2020. aastal oli plaan Van Halen uuesti kokku tuua ja seda koos laulja David Lee Rothiga, kuid nüüd väidab Alex Van Halen ajakirjale Rolling Stone antud intervjuus, et Roth keeldus pakkumisest, kuid ilma Rothita polnud turnee mõeldav. 

Alex Van Halen meenutab väljaandele antud intervjuus, et tegelikult hakkas bänd isegi pärast Eddie Van Haleni surma proove tegema. Nad plaanisid kaasata ka kitarrist Joe Satriani ja potentsiaalselt bassimees Michael Anthony, kes polnud bändis mänginud 2004. aastast saati.

«Ma rääkisin Brian Mayga ja me rääkisime sellest, kuidas Queen pärast Freddie Mercury surma tema pärandit elus on hoidnud. Käisin mõtte ka ühes proovis välja, et me võiksime Eddiele austust avaldada meie taasühinemise ajal, aga Dave'il lõi kaitsme täiega välja. See viha, mis temast välja voolas, oli uskumatu!» sõnas Alex Van Halen. 

«Ma olen tänavate laps ja minuga niimoodi ei räägita, nagu tema rääkis! Aga tema jaoks oli see idee mingil põhjusel tohutult solvav ja nii see lõppes. See oli lihtsalt... Jumal, ma ei teagi. Tundub, nagu ma ei tunnekski teda enam,» sõnas Van Halen. 

Ta lisas: «Mul pole muud kui ülim austus tema tööeetika vastu, aga Dave, see ei ole koht, kus oma asja ajada. Me oleme kogukond!»

Alex Van Halen jagas intervjuus ka, et 2022. aastal saadud seljavigastus muutis ta mõneks ajaks täiesti liikumatuks, mistõttu ta tegelikult poleks isegi saanud Van Haleniga tuuritada. «Ühest küljest on see muidugi halb, aga teisalt hea, sest praegu, tagantjärele, ei ole vanade lugude mängimine tegelikult kellelegi austust avaldav. See on minu meelest nagu plaadimängijaks olemine. Kas leida Edile asendus? Kuid see poleks lihtsalt sama,» mõtiskles Alex Van Halen. 

Van Halen oli Ameerika Ühendriikide rokkansambel, mis tuli kokku 1972. aastal. Ansambli algusaastatel kuulusid ansamblisse Eddie Van Halen, tema vend, trummar Alex Van Halen, peavokalist David Lee Roth ja bassimees Michael Anthony. Idee võtta bändi nimeks vendade perekonnanimi tuli Rothilt. 

1985. aastal lahkus Roth bändist, et alustada soolokarjääri ning tema asemele tuli endine Montrose'i vokalist Sammy Hagar. Hagar lahkus ansamblist 2005. aastal ja juba järgmisel aastal taasühines ansambliga Roth, samas kui Michael Anthony asemel liitus ansambliga Eddie poeg Wolfgang Van Halen. 2012. aastal andis bänd välja oma viimase stuudioalbumi «A Different Kind of Truth».

Eddiel diagnoositi 2001. aastal vähk ja ta suri haiguse tüsistustesse 6. oktoobril 2020.

Tagasi üles