Poistebändi One Direction liige suri kõigest 31-aastaselt (1)

Copy
Liam Payne 2018. aastal.
Liam Payne 2018. aastal. Foto: Ben Birchall / PA Wire / PA Images / Scanpix

Poistebändi One Direction endine liige Liam Payne suri 31-aastaselt, vahendab CNN.

CNNile edastatud politsei avalduse järgi suri Liam Payne kolmapäeval Palermo naabruses Costa Rica tänaval asuvas hotellis.

Buenos Airese politsei teatas, et politseijaoskonna 14B töötajad läksid kolmapäeva pärastlõunal hotelli pärast hädaabikõne saamist agressiivse mehe kohta, kes oli tõenäoliselt narko- või alkoholijoobes. Politsei esialgses avalduses ei tuvastatud seda isikut Payne'ina.

Hädaabikõnest on kuulda, kuidas hotellitöötaja palub, et politsei kellegi saadaks, sest Payne on ohuks nii iseendale kui ka hotelli varale. «Kui ta on teadvusel, hävitab ra oma tuba,» ütles töötaja kõnes ja lisas, et külalise elu võib olla ohus, kuna tema toal on rõdu.

Hotelli juhataja ütles, et kuulis hotelli taga valju müra ning politsei saabudes avastas ta, et mees oli üle rõdu ääre kukkunud. Kohale saabunud kiirabitöötajad kinnitasid Briti laulja surma, kes väidetavalt leiti hotelli siseõuelt. Payne'i hotellituba asus kolmandal korrusel.

Payne'i nähti Argentinas 2. oktoobril oma endise bändikaaslase Niall Horani kontserdil osalemas, selgub Payne'i sotsiaalmeediasse postitatud videotest. Tema Snapchati postitatud videote kohaselt tähistas ta hiljuti Ühendkuningriigis oma 31. sünnipäeva.

Payne oli enim tuntud Briti poistebändi One Directioni liikmena. Bänd, kuhu kuulusid ka Harry Styles, Zayn Malik, Louis Tomlinson ja Niall Horan, asutati esimest korda 2010. aastal pärast seda, kui liikmed osalesid tõsielusaate «X Factor» Ühendkuningriigi versioonis.

Entertainment Weekly valis One Directioni 2024. aastal kõigi aegade kolmandaks parimaks poistebändiks. Ansambel võitis kümneid suuri auhindu ja müüs maailmas umbes 70 miljonit plaati, tehes sellest ühe kõigi aegade enimmüüdud poistebändi.

One Direction teatas, et nad teevad 2015. aastal pausi. Hiljem, 2019. aastal, andis Payne välja oma debüütsooloalbumi pealkirjaga «LP1». 2023. aasta mais teatas Payne, et töötab uue albumi kallal, mille üle ta väga põnevil oli, ja jagas ka, et plaanib tuuri. Turnee pidi algama Lõuna-Ameerikas sama aasta septembris, kuid Payne pidi neerupõletiku tõttu kavandatud kuupäevad edasi lükkama.

Selle aasta märtsis avaldas Payne loo «Teardrops».

Payne on olnud avameelne seoses sellega, et ta on varem pidanud võitlust ainete kuritarvitamisega. Ta rääkis ravi lõpetamisest ja kuus kuud kaine olemisest 2023. aasta suvel.

«Mulle meeldib laval olla,» ütles Payne 2015. aastal ajakirjale Entertainment Weekly antud intervjuus grupiga esinemise ja laulude kirjutamise kohta. Ta ütles, et on kõige uhkem nende laulu «What a Feeling» kaasautorluse üle.

«See oli suur asi, et mina ja Louis istusime ja kirjutasime selle koos,» meenutas Payne toona. «See lihtsalt tuli kuidagi kokku. See oli inspireeritud Fleetwood Macist. See on lihtsalt mõnus sõidulugu – kujutage ette, et sõidate mööda rannikut.»

One Direction 2014. aastal. Vasakult Zayn Malik, Harry Styles, Liam Payne, Louis Tomlinson ja Nial Horan.
One Direction 2014. aastal. Vasakult Zayn Malik, Harry Styles, Liam Payne, Louis Tomlinson ja Nial Horan. Foto: Ian West / PA Wire / PA Images / Scanpix
Tagasi üles