Ooper sai Saaremaal hakkama turismivägiteoga

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Giuseppe Verdi ooperi «Trubaduur» etendus Saaremaa ooperipäevadel 2024
Giuseppe Verdi ooperi «Trubaduur» etendus Saaremaa ooperipäevadel 2024 Foto: Gunnar Laak

Eile õhtul tunnustas Saaremaa Vallavalitsus ettevõtteid, asutusi ja projekte, mis on Saaremaa jaoks märgilased. Eesti Kontserdi Saaremaa ooperipäevi tunnustati Saare maakonna aasta turismiteo tiitliga.

«Eesti Kontserdi jaoks on see tunnustus suur au. Oleme Saaremaa ooperipäevi korraldanud suure südame ja hoolega ning ooperinädal suvisel Saaremaal on sündmus, mida kogu ooperipäevade meeskond ootab igal aastal pikisilmi. Meil on hea meel, et saarerahvas on ooperipäevad omaks võtnud, publik on meile truu, meid oodatakse ja meie tegemiste vastu tuntakse huvi. Olen siiralt õnnelik, et Eesti Kontserdi ja Saaremaa operipäevade meeskonna pühendumist hinnatakse nii kõrgelt,» ütles Eesti Kontserdi juht Kertu Orro.

«Meie jaoks on oluline, et saarlased, mandrirahvas ja külalised kaugematest paikadest saaks osa kaunist muusikast. Ilmselt ei ole kuigi paljudel võimalus käia regulaarselt maailma eri paigus reisimas ja külastada samal ajal ooperiteatreid. Nii toovadki Saaremaa ooperipäevad kord aastas Saaremaale kauni ooperi maailma lähematest ja kaugematest paikadest ning kaunis kunst tuleb koju kätte. Saaremaa ooperipäevade eel ja ajal on suvine saar täis külalisi nii Eestist kui ka välismaalt ja saare turism saab hoo sisse. Ooperipublik viib jutud ilusast Saaremaast koju kaasa ning paljud neist leiavad ka hiljem uuesti tee Saaremaale,» lisas Orro.

Eestis resideeruvate suursaadikute hinnangul omavad Saaremaa ooperipäevad ka kultuuridiplomaatilisel maastikul märkimisväärset rolli ning aastatega on see roll suurenenud.

Ooperikultuur on olnud Saaremaa lahutamatu osa juba veerandsada aastat. 17 aastat on suvisel Saaremaal toimunud Eesti Kontserdi korraldatud Saaremaa ooperipäevad. 18. Saaremaa ooperipäevad toimuvad Kuressaare lossihoovis 22.-27. juulini 2025, saabuvate ooperipäevade peaesineja on Daegu ooperiteater Lõuna-Koreast.

Saare maakonna ettevõtete tunnustamise gala puhul on tegemist kõrgeima kohaliku tunnustusega ettevõtetele ja ettevõtjatele, kelle tegevus ja eeskuju on enim mõjutanud Saare maakonna elukeskkonda, inimeste heaolu, suurendanud elanike tööhõivet ja sissetulekuid, muutnud maakonda atraktiivsemaks selle elanikele, külastajatele, investoritele ning aidanud kaasa maakonna positiivsele ja tasakaalustatud arengule.

Tagasi üles