VIIMAKS OMETI Pimeduse vürst Ozzy Osbourne pälvis tunnustuse, mida on talle kaua oodatud

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Ozzy Osbourne võeti sooloartistina Rock and Roll Hall of Fame'i.
Ozzy Osbourne võeti sooloartistina Rock and Roll Hall of Fame'i. Foto: AP Photo / Chris Pizzello
  • Ozzy tänas oma kõnes 25-aastaselt surnud kitarristi, kes aitas tal soolokarjääri käima lükata.
  • Rokilegend väljendas imestust ja tänu, et fännid talle läbi aastate nii lojaalsed on olnud.
  • Ozzy on sooloartistina müünud üle 50 miljoni plaadi.

Rokilegend Ozzy Osbourne võeti sooloartistina Rock and Roll Hall of Fame'i. See hetk oli võimas: 75-aastane pimeduse vürst sai Clevelandis Ohios toimunud üritusel ovatsiooni 20 000 inimesest koosnevalt publikult.

Ozzy Osbourne on varem võetud Rock and Roll Hall of Fame'i 2006. aastal Black Sabbathi liikmena. Pärast Black Sabbathi asutamist 1968. aastal on ta müünud nii bändiga kui ka sooloartistina sada miljonit plaati.

«Sooviksin tänada seda, kes iganes hääletas mind Rock and Roll Hall of Fame'i mu soololoomingu eest. Tänan südamepõhjast,» hüüdis Osbourne üle kõrvulukustavate rõõmuhõisete, kui näitleja Jack Black talle autasu üle andis.

Lisaks Ozzyle võeti rokitähtede nimistusse tänavu Mary J Blige, Cher, Peter Frampton, Foreigner, A Tribe Called Quest ja Dave Matthews Band. Üritus toimus Rocket Mortgage FieldHouse'i areenil.

«Mu fännid on mulle läbi aastate nii lojaalsed olnud. Ma ei jõua neid küllalt tänada,» kostis Osbourne tänukõnes. «Mul on vedanud, et olen saanud mängida mitmete maailma parimate kitarristide, trummarite ja bassimängijatega. Osa neist on täna siin.»

Eriliselt tänas Ozzy Osbourne kitarrist Randy Rhoadsi, kes mängis kitarri Ozzy kahel esimesel sooloalbumil «Blizzard of Ozz» ja «Diary of a Madman». Rhoads võeti postuumselt Rock and Roll of Fame'i 2021. aastal, mõni aasta enne Ozzyt.

«Kui ma poleks Randy Rhoadsi kohanud, ei istuks ma praegu siin,» sõnas Ozzy kitarristi kohta, kes suri 1982. aastal kõigest 25-aastaselt. Rhoads aitas Ozzyl soolokarjääri käima lükata, kui ta 1979. aastal Black Sabbathist välja löödi.

Ozzy Osbourne on välja andnud 13 sooloalbumit. Neist uusim, «Patient Number 9», ilmus 2022. aastal.

Osbourne tänas kõige sügavamalt enda perekonda. Publikus olid tema abikaasa Sharon Osbourne, tütar Kelly ning Kelly poeg Sidney.

Ozzy Osbourne tänas eriti sügavalt Randy Rhoadesi, 25-aastaselt surnud kitarristi, kes mängis Ozzy esimestel albumitel ning andis pimeduse vürstile vajaliku tõuke soolokarjääri alustamiseks.
Ozzy Osbourne tänas eriti sügavalt Randy Rhoadesi, 25-aastaselt surnud kitarristi, kes mängis Ozzy esimestel albumitel ning andis pimeduse vürstile vajaliku tõuke soolokarjääri alustamiseks. Foto: AP Photo / Chris Pizzello

«Enamgi veel, mu naine Sharon päästis mu elu. Ja mu lapselapsed ja lapsukesed. Armastan neid kõiki,» ei jätnud Ozzy pereliikmeid mainimata.

Ozzyle auhinda üle andes kirjeldas näitleja Jack Black tunnet, mis teda valdas, kui kuulis esimest korda Ozzy debüüt-sooloalbumit «Blizzard of Ozz». Black meenutas, et nagu taevas oleks avanenud. «Ma ei taibanud, et ma sisenesin hevimuusika täiesti uude maailma.»

Artistidel on võimalik Rock and Roll Hall of Fame'i saada 25 aastat pärast nende esimese salvestise ilmumist.

Tagasi üles