Olulise tunnustuse pälvinud Cher: selle saavutamine oli raskem kui mu kaks lahutust kokku!

Copy
Cher sai võimaluse Rock & Rolli kuulsuste allee pidulik tseremoonia avada ning esitada koos Dua Lipaga 1998. aasta hittlugu «Believe».
Cher sai võimaluse Rock & Rolli kuulsuste allee pidulik tseremoonia avada ning esitada koos Dua Lipaga 1998. aasta hittlugu «Believe». Foto: AP Photo / Chris Pizzello / Scanpix
  • Cheri sõnul on ta oma elus palju kordi olnud madalam kui muru.
  • Cheri hitte on kuulatud ja austatud läbi seitsme aastakümne.
  • Cher naljatles tseremoonial, et ta on pelgalt hea laulja, mitte suurepärane.

Sarnaselt Ozzy Osbourne'iga valiti lauljatar Cher viimaks Rock and Roll Hall of Fame'i. Lauljatari enda sõnul oli valituks osutumine isegi keerulisem kui tema kaks lahutust kokku, vahendab Entertainment Weekly.

19. oktoobril toimunud tseremoonia ajal oli Cher esimene, keda autasustati. Ka sai Cher võimaluse tseremoonia avada ning esitada koos Dua Lipaga 1998. aasta hittlugu «Believe». Seejärel astus juba lavale Zendaya, kes Cherile austust avaldas ning luges ette kõik põhjused, miks Cher kohta alleel väärib.

«Ta on navigeerinud paljudes muusikažanrites, määratlenud uusi ja leiutanud teisi,» ütles Zendaya Cheri tutvustades. «Tema muusika puudutab teie südant ja vaimu, paneb tantsima, rokkima ja on ajaproovile vastu pidanud.»

Karjuva rahvahulga poolt tagasi tervitatuna astus Cher taas lavale, et enne tunnustuskõnet oma järjekordset suurt hitti esitada, 1989. aasta «If I Could Turn Back Time», misjärel sai muusik võimaluse pidada tänukõne.

«Oma kahest abikaasast lahutamine oli lihtsam kui Rock and Roll Hall of Fame'i pääsemine,» ironiseeris Cher mikrofoni juurde jõudes. 

Seejärel tänas Cher oma kauaaegset eestkostjat ja kaastöölist, produtsent David Geffenit ning tänas oma ema õpetuse eest, et kunagi ei tohi alla anda. «Ta ütles mulle alati: «Kui sa oled löödud ja sind on välja tõrjutud, tõuse lihtsalt uuesti üles.» Ja ma olen oma elus palju kordi olnud madalam kui muru,» sõnas Cher oma emast kõneledes. 

Ta jätkas: «Nagu mu ema ütleks: «Madalamal mao kõhustki.» Mulle on palju kordi öelnud, et minuga on kõik, ma olen lõpetanud, mul on 10 minutit aega, kuid ma pole siiski kunagi alla andnud.»

«Ma usun sellesse, mida mu ema ütles: mul on vedanud,» tunnistas Grammy võitja.

«Minuga on juhtunud palju asju. Neli plaadifirmat on minust loobunud, kuid mina kirjutasin loo «Believe». Mul on tohutult vedanud, sest minu hitte on kuulatud läbi seitsme aastakümne, mis mind üllatab, sest ma olen lihtsalt hea,» naljatles Cher. «Te teate küll, mida ma silmas pean. Ma olen hea, aga mitte suurepärane. Aga ma olen sellegagi rahul, sest ma olen muusikamaailma igaveseks muutnud!»

Lisaks Cherile kuuluvad Rock and Roll Hall of Fame'i 2024. aasta vastuvõetute hulka A Tribe Called Quest, Dave Matthews Band, Foreigner, Kool & the Gang, Mary J. Blige, Ozzy Osbourne ja Peter Frampton. Hall andis ka eriauhindu muusikutele, sealhulgas Alexis Kornerile, John Mayallile ja bluusilauljale Big Mama Thorntonile, samas kui Dionne Warwick, Norman Whitfield, rokkbänd MC5 ja Jimmy Buffett pälvisid igaüks oma muusikalise tipptaseme auhinna.

Viis tundi kestnud tseremoonial esinesid Demi Lovato, Kelly Clarkson, Queen Latifah, Sammy Hagar, Keith Urban ja teised ning saatejuhid olid teiste seas dr Dre, Jack Black ja Julia Roberts.

Tagasi üles