Välismaa žüriid imetlevad Eesti filme

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Keerulist ema-tütre suhet lahkavas filmis «Emalõvi» mängib 17-aastane Teele Piibemann katkist, emaarmastust ihkavat noort. Sellesse rolli sisse elamine aitas tal mõista, kui palju on tal vedanud oma ema Pirjo Jonasega.
Keerulist ema-tütre suhet lahkavas filmis «Emalõvi» mängib 17-aastane Teele Piibemann katkist, emaarmastust ihkavat noort. Sellesse rolli sisse elamine aitas tal mõista, kui palju on tal vedanud oma ema Pirjo Jonasega. Foto: Kristjan Teedema

Sel nädalal tõid auhinnad Eestisse kaks kodumaist mängufilmi – Liina Triškina-Vanhatalo «Emalõvi» ja Moonika Siimetsa «Must auk».

Tänavu 40. korda toimunud Varssavi filmifestivalil linastusid mõlemad Eesti filmid rahvusvahelistes võistlusprogrammides. Põhivõistlusprogrammis linastunud «Emalõvi» pälvis žürii eripreemia, mis läks Liina Triškina-Vanhatalole parima stsenaariumi eest. Ühtlasi saavutas «Emalõvi» publiku lemmikfilmi hääletusel kolmanda koha mängufilmi kategoorias.

Liina Triškina-Vanhatalo sõnul on mõlemad ülimalt olulised tunnustused. «Muidugi olen väga rõõmus, sest mulle tundub, et nii parima stsenaariumi preemia kui üheks publiku lemmikuks olemine tähendab ju seda, et lugu läheb korda ka Eestist väljaspool, üldinimlikul tasandil. See on tunnustus kogu meie filmimeeskonnale. Olen tänulik kõigile, kes on seda filmi minuga koos teinud. Ja tegelikult olen tänulik ka kodupublikule, kes on filmi sedavõrd hästi ja emotsionaalselt vastu võtnud.»

Tagasi üles