Suri Iron Maideni esimene laulja

Copy
Paul Di'Anno 2008. aastal.
Paul Di'Anno 2008. aastal. Foto: Silvio Tanaka - Expansão Cultural / Wikimedia Commons

66-aastaselt suri ansambli Iron Maiden esimene laulja Paul Di'Anno, kes lõi kaasa Iron Maideni debüütalbumil, vahendab Blabbermouth.

Paul Di'Anno sündis 1958. aastal Chingfordis, Ida-Londonis ning tema muusikaline teekond saigi alguse Inglise heavy metal ansamblis Iron Maiden, kus ta tegutses lauljana aastatel 1978-1981. DI'Anno laulis ka ansambli debüütalbumil «Iron Maiden» ja sellele järgnenud albumil «Killers». 

Pärast Iron Maidenist lahkumist tegi Paul Di'Anno kaasa teistes ansamblites, kuid andis välja ka mitmeid sooloplaate. 

Oma viimased eluaastad veetis Di'Anno ratastoolis, kuid see ei takistanud teda esinemast, nii et alates 2023. aastas andis Di'Anno üle 100 kontserdi fännide meeleheaks. 

Alles hiljaaegu andis Di'Anno, et tema ravi on edenenud pärast seda, kui talle tehti Horvaatias põlveoperatsioon. «Mul on paganama palju paremaks läinud. Ainus probleem on see, mida ma pean kurbusega tõdema, et mitte tänu NHS'ile (Ühendkuningriigi riiklik tervishoiuteenistus). Kui midagi, siis teevad nad mind ainult veel rohkem katki, sest nende valitud meetodid põhjustavad mulle lümfiturset. Olen siin justkui vedelikku täis, kuid nende ainus lahendus on kompressioonsukad,» kritiseeris Di'Anno Ühendkuningriigi tervisesüsteemi ning põhjendas, miks on viimastel aastatel Horvaatiat eelistanud. 

Iron Maiden 1980. aastal. Paul Di'Anno ja Steve Harris.
Iron Maiden 1980. aastal. Paul Di'Anno ja Steve Harris. Foto: Harry (Howard) Potts / Wikimedia Commons

Ka jagas Di'Anno hiljuti, et kohtus Horvaatias Bruce Dickinsoniga, kes esines seal oma uue sooloalbumi «The Mandrake Project» tuuri raames. «Kõik arvavad, et me vihkame teineteist, aga see on täielik jama. See on ajakirjanduse poolt välja mõeldud. Me tunneme üksteist Bruce'ga sellest ajast, kui ta oli Samsonis, nii et meie vahel on kõik hästi. On alati olnud,» sõnas Di'Anno. 

Di'Anno karjääri esimene retrospektiivalbum «The Book Of The Beast» ilmus 2024. aasta septembris ja sellel olid tema salvestuste tipphetked pärast Iron Maidenist lahkumist.

Oma viimastel eluaastatel veetis Di'Anno palju aega Horvaatias. 2022. aasta detsembris salvestas ta oma uue projektiga Warhorse albumit. Bändi moodustasid selle aasta alguses Di'Anno ja kaks kitarristi/autorit, Hrvoje Madiraca ja Ante «Pupi» Pupačić.

Tagasi üles