Ees ootab tõeliselt äge kammermuusikaõhtu

Copy
Tallinna Kammerorkestri ees soleerivad Minna Pensola ja Antti Tikkanen Soomest
Tallinna Kammerorkestri ees soleerivad Minna Pensola ja Antti Tikkanen Soomest Foto: Mati Hiis

26. oktoobril kell 19 astuvad Tallinna Muusika- ja Balletikooli MUBA suures saalis avalikul kontserdil lavale Tallinna Kammerorkester ja soome keelpillivirtuoosid Minna Pensola ja Antti Tikkanen (duo Tiksola). Muusikute poolt tuleb esitamisele romantiline ja helgete kõlavärvidega Dvořáki «Serenaad» ning valik soome kaasaegset klassikalist muusikat.

Jätkub Kaija Saariaho sünnipäevakuu tähistamine. Esitamisele tuleb Saariaho üks tuntumaid teoseid «Terra memoria», mis oli Tallinna Kammerorkestri kontserdikavas augusti lõpus Stockholmis Baltic Sea Festivalil, kus esinemise eest pälvis orkester positiivseid arvustusi Rootsi meedias.

«Meil on hea meel seda teost nüüd uuesti esitada suurepärase kõlaga MUBA saalis. Seekordne esitus on meie jaoks eriti põnev, sest Minna ja Antti tegid Saariahoga tihedalt koostööd ja on esitanud palju tema muusikat,» ütles Tallinna Kammerorkestri tegevprodutsent Kaido Kelder.

Tallinna Kammerorkestri ees soleerivad Minna Pensola ja Antti Tikkanen Soomest
Tallinna Kammerorkestri ees soleerivad Minna Pensola ja Antti Tikkanen Soomest Foto: Mati Hiis

Samuti kõlab kontserdil Tallinna Kammerorkestriga tihedalt kontakti omanud, kuid kaks aastat tagasi igavikuteedele lahkunud soome dirigendi, viiuldaja ja helilooja Jaakko Kuusisto teos «Wiima».

«Jaakko oli oma põlvkonna üks huvitavamaid loojaid ja eestvedajaid nii Soome kui ka rahvusvahelises muusikaelus. Tallinna Kammerorkestriga oli ta seotud läbi pikaajalise koostöö külalisdirigendina. Oleme koos kontserte andnud nii Eestis kui ka Soomes, meie viimane ühine kontsert oli viis aastat tagasi Naantali muusikafestivalil, mille üheks tipphetkeks oli Jaakko tšellokontserdi esiettekanne,» rääkis orkestri tegevprodutsent.

Dvořáki «Serenaad», mis kontserdil esitamisele tuleb, kuulub aga oma ilusate meloodiate ja helgete kõlavärvidega keelpilliorkestrite repertuaari kullavaramusse.

Märksõnad

Tagasi üles