Eesti Raadio näitlejaauhinna saab Arvo Kukumägi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Kukumägi
Arvo Kukumägi Foto: Raigo Pajula

Eesti Raadio (ER) Raadioteater annab homme Arvo Kukumäele üle ERi 2006. aasta näitlejaauhinna, mille näitleja pälvis Isa rolli eest Jussi Kylätasku kuuldemängus «Ahi».

Kuuldemängu lavastas Taago Tubin, teatas Raadioteater.

Näitlejaauhinda antakse välja eesmärgiga jäädvustada kuuldemängude pikka traditsiooni eesti kultuuris ning väärtustada näitlejate tööd kunstilise sõnaga.

Auhind antakse möödunud hooaja parima osatäitmise eest kuuldemängus ja/või kunstilise sõnaga viljaka töötamise eest Eesti Raadios laiemalt.

Aastate jooksul on selle auninna saanud Aarne Üksküla, Kalju Orro, Helene Vannari, Rein Oja, Jan Uuspõld, Ines Aru, Liina-Riin Olmaru, Tarmo Tagamets ja Üllar Saaremäe.

Samal üritusel annab Raadioteater ka Teatri- ja Muusikamuuseumile üle Eesti Teatri 100. sünnipäeva puhul salvestatud eesti näitlejate raadiolugemised, mida on kokku 50 CD-l.

Näitlejaauhind antakse üle homme, esimese kutselise kuuldemängulavastaja, lavakõne pedagoogi, legendaarse ringhäälingu «väljahüüdja» ja raadionu Felix Moori (1903–1955) sünniaastapäeval Andres Särevi korter-muuseumis.

Särevi kortermuuseum asub Tallinnas aadressil Tina 23 – 13, samas majas, korrus kõrgemal, on elanud ka Moor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles