Lühidalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Populaarteaduslik raamatute sari kirjastuselt Koge

Kirjastus Koge alustas uue populaarteaduslike raamatute sarjaga, mille avaüllitis annab lugejale sõnas ja pildis ülevaate semiootika juurtest ja põhitõdedest.

Sarja «Juhatus…» iga raamat juhatab kas mõne suurkuju või ainevaldkonna juurde, rääkis Igor Kaasik kirjastusest Koge.

Kaasiku sõnul on sarja autoriteks oma ala silmapaistvad populariseerijad tavaliselt mõnest Inglismaa kõrgkoolist.

Raamatu «Juhatus semiootikasse» on kirjutanud Paul Cobley ja illustreerinud Litza Jansz. Eesti keelde tõlkis teose Lennart Sundja, toimetas Silvi Salupere.

Raamatud sarjast «Juha-tus…» on võimalikult lihtsas (aga mitte primitiivses) keeles, mistõttu näeb kirjastus sarja lugejatena huvilisi olenevalt valdkonnast, alates põhikooli lõpuklasside õpilastest kuni täiskasvanud inimesteni välja, kes aga iganes soovivad end asjaga kurssi viia.

Järgmistena ilmuvad sellest sarjast «Juhatus Stephen Hawkingu juurde», «Juhatus Platoni juurde», «Juhatus loogikasse», «Juhatus Keynesi juurde». (PM)

Uue kunsti muuseum pakub kaht teekonda

Pärnu Uue Kunsti Muuseum avas eile ungari kunstnike Karoly Klimó ja Csilla Kelecsényi tööde näituse.

Klimólt on Pärnu näitusel väljas abstraktsed maalid, Kelecsényi näitusel on esindatud väga erinevad tööd, ütles Kadi Raudalainen Ungari Instituudist.

Eestisse toodud näitus kirjeldab kaht teekonda: neist üks kulgeb läbi suurlinnade, nagu Rooma, Frankfurt ja Budapest, teine aga tutvustab võõraste linnade kultuurilugu ja arhitektuuri reisija mällu sööbinud ehitusdetailide kaudu.

Csilla Kelecsényi näituse vahendas Eestisse Ungari Instituut. (ETA)

Maalikunstnik Iris Uuk esitleb lillepilte

Täna avatakse rahvusraamatukogu peanäitusesaalis Iris Uugi maalinäitus. Eksponeeritud on ligi paarkümmend õlimaali lillekompositsioonidega.

Kunstniku meelisteema on lilled, mis võimaldavad kõige paremini edasi anda värvielamusi. Näitusi on Uuk korraldanud alates 1980. aastast. Kaugeimad esinemispaigad on olnud Stockholm ja Moskva.

Näitus on avatud 31. märtsini. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles