Viljandis tuleb järgmisel nädalal koraalimaraton

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandis toimub 10.-11. juulini teadaolevalt Eesti esimene koraalimaraton, kus ligi 35 tunni vältel lauldakse läbi kõik Kiriku Laulu-ja Palveraamatu 484 laulu.

Kuna käesolev aasta on Eesti luterliku kiriku poolt kuulutatud lauluraamatuaastaks, on Koraalimaraton kummardus meie rahva mitmesaja-aasta vanusele kirikulaulutraditsioonile, rääkis Ene Salumäe Viljandi Kultuurikolledzhi kirikumuusika õppetoolist. «Koraale lauldakse Eestimaa kirikutes igal pühapäeval, siiski on suur osa oma 10. aastapäeva tähistanud Kiriku Laulu- ja Palveraamatu lauludest eelkõige keskmisele ja nooremale põlvkonnale suhteliselt võõrad,» tõdes Salumäe. Kolmapäeva hommikul kell 9, kui Viljandi Pauluse kirikus antakse koraalimaratoni start, on Salumäe sõnul kõigil huvilistel võimalus tulla ja kogeda nii äratundmisrõõmu tuttavatest lauludest kui avastada uusi. Lastega pered on aga eriti oodatud neljapäeva keskpäevast alates, kui järg jõuab lauluraamatu lastelauludeni, lisas ta. Koraalide saatmise on Salumäe sõnul enda kanda võtnud Viljandi Kultuurikolledzhi kirikumuusika eriala ja muusikaosakonna teistegi erialade tudengid ja õppejõud, paljude koguduste muusikud, organistid Eestist ja kaugemaltki. Koraalilaulmist saadavad orel, kitarr, kandled, saksofon, torupillid, pasunakoor. Koraalimaratoni toetavad Viljandi linnavalitsus, Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp, Viljandi Pauluse kogudus ja Viljandi Kultuurikolledzh kirikumuusika õppetool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles