Aida osa laulab Janika Sillamaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe sööri muusikal, sir Elton Johni ja sir Tim Rice’i «Aida» annab nimiosa laulja Janika Sillamaale. Pikka aega suurelt lavalt eemal olnud Sillamaa tuhnib juba praegu ajalooraamatutes, et sööride loodust sotti saada.

«Üritan välja peilida, kas see lugu on lihtsalt fiktsioon või ikka ajalooliselt toimunud,» ütles Sillamaa, tulevane Nuubia printsess Aida. «Peavalu valmistab üksnes see, et ma pole kuskilt leidnud ühtegi vihjet Radamese kohta.»

Kirgline armukolmnurk

Lisaks Sillamaale, kes hindas suvist «Aidat» isemoodi enesetõestuseks, ilmuvad juunis Tartu lauluväljaku muusikalilavale lauljad Liisi Koikson ja Lauri Liiv. Koikson vaarao tütre Amnerise ning Liiv Egiptuse väepealiku Radamese osas.

Liiv viibis enda sõnul kaks päeva pärast rolli saamist eufoorilises rõõmujoovastuses, sest Radames on tema senise muusikaliartisti karjääri suurim roll. «Peab hakkama tõsiselt tööd tegema - osa on vokaalselt raske,» lausus ta.

Liivi hinnangul on juba see fakt, et Eesti põnevamaid lauljaid Sillamaa ilmub «Aidaga» üle hulga aja suurele lavale, väga tervitatav. «Lavastusmeeskonna ühine arvamus oli, et Sillamaa on praegu Eestis kõige parem Aida,» lausus muusikali produtsent Paavo Nõgene. «Arvestades selle muusikali kõiki iseärasusi, on tehtud valik väga hea.»

Ka muusikajuht Tarmo Leinatamm ilmutas rahulolu: «Väga musikaalne valik. Tase on neil ühtlane: kõik kolm peaosalist on ühest ooperist lauljad, keegi eriti välja ei hüppa. Lavastaja vaatas visuaalset külge ja arvas, et päriselus võiksid need noored omavahel küll armastada.»

Mati Undi lavastus

Kirgliku armastuskolmnurga tegelasi toetavad Radamese teenrit kehastav vanemuislane Andres Mähar ning nuubialanna Nehemkat mängiv laulja Susan Lilleväli. Zoseri, Merebi isa rolli täitja selgub Nõgene sõnul lähipäevil.

«Aida» lavastab Mati Unt, lava kujundab Liina Keevallik, kostüümid loob Reet Ulfsak. Muusikal esietendub Tartu laululaval 6. juunil, kahel nädalavahetusel on kavas anda kokku viis etendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles